DAVIS CUP: Gojo na Baeza, Ćorić na Cerundola

DAVIS CUP: Gojo na Baeza, Ćorić na Cerundola

Borna Gojo protiv te Sebastiana Baeza te Borna Ćorić protiv Francisca Cerundola – tako su prijavili igrače izbornici hrvatske i argentinske reprezentacije uoči međusobnog susreta u subotu (početak u 15 sati) na turniru Davis Cupa.

Bit će to za oba sastava posljednji okršaj u Bologni, u koji ulaze s omjerom 1-1 (Hrvatska), odnosno 0-2. I jedna i druga reprezentacija su izgubile od Italije, a naša momčad je, za razliku od argentinske, bila uspješnija u srazu za Švedskom.

Za meč parova prijavljeni su Nikola Mektić i Mate Pavić s hrvatske, te Maximo Gonzalez i Horacio Zeballos i s argentinske strane.

Za prolaz u četvrtfinale u Malagi Hrvatska mora pobijediti Argentinu, jer ako se nakon nedjeljnog susreta Italije i Švedske čak i zatvori krug tri reprezentacije s omjerom 1-2 naša reprezentacija neće moći dohvatiti drugu poziciju (ne gleda se omjer samo reprezentacija iz tog kruga, nego ukupan postotak osvojenih mečeva).

Borba za točno tumačenje pravila trajala je od jutra, ali se isplatila pa je ITF promijenio popis scenarija po kojima Hrvatska može u četvrtfinale.

Hrvatska sigurno ne može biti pobjednik skupine, ali može dalje ako pobijedi Argentinu bilo kojim rezultatom i Italija pobijedi Švedsku bilo kojim rezultatom, te ako pobijedi Argentinu s 3-0, a Švedska pobijedi Italiju 2-1.

Italija je već osigurala prolaz, samo je pitanje s koje pozicije – bude li prva, ići će na drugoplasiranog iz skupine D (poraženi iz okršaja SAD – Nizozemska), a ako bude druga (što je pozicija kojoj se nadaju naši tenisači) igrat će s prvoplasiranim iz skupine B (kandidati su Španjolska, Kanada i Srbija).

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS

Leave a Reply