DAVIS CUP: Gojo protiv Musettija, Ćorić protiv Berrettinija

DAVIS CUP: Gojo protiv Musettija, Ćorić protiv Berrettinija

Nakon što su izbornici hrvatske i talijanske reprezentacije Vedran Martić i Filippo Volandri objavili sastave za Davis Cup u Bologni, poznato je da će prvi meč protiv domaćina Talijana igrati Borna Gojo i Lorenzo Musetti, a nakon njih Borna Ćorić i Matteo Berretini.

Izbornik Vedran Martić jučer je na konferenciji za mediji naglasio da su Talijani favoriti, ali se ipak nada da ćemo pobijediti i proći u završnicu Davis Cupa.

-Igramo protiv prvog favorita u skupini, ali se svejedno nadam da ćemo pobijediti“, rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Vedran Martić uoči uvodnog nastupa našeg sastava na turniru Davis Cupa u Bologni. Hrvatsku čeka domaćin Italija, za koju su prijavljeni Jannik Sinner (11. na pojedinačnoj ATP listi), Matteo Berrettini (15.), Lorenzo Musetti (30.), te Simone Bolelli i Fabio Fognini, trenutno deseti par svijeta po ovogodišnjim rezultatima. U odsustvu Marina Čilića prolaz na završni turnir u Malagu, koji je na rasporedu u studenom, pokušat će izboriti Borna Ćorić (26.), Borna Gojo (164.), Nino Serdarušić (279.) i četvrti par po osvojenim bodovima u 2022. godini, Mate Pavić i Nikola Mektić.

Za okršaj parova prijavljeni su Nikola Mektić i Mate Pavić s hrvatske, te Simone Bolelli i Fabio Fognini s talijanske strane.

Za domaćina protiv Hrvatske neće nastupiti prvi reket Jannik Sinner, no trebao bi biti na raspolaganju za preostala dva okršaja talijanskog sastava u Bologni, protiv Argentine i Švedske.

Hrvatska i Italija igraju u prvom krugu završnice ovogodišnjeg Davis Cupa, a u utorak je u ovoj skupini Švedska svladala Argentinu.

Dvije prvoplasirane selekcije igrat će na završnici Davis Cupa u Malagi

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS

Leave a Reply