PIKnik patrola na Jarunu i Bundeku

PIKnik patrola na Jarunu i Bundeku

PIK Vrbovec, kao vodeća mesna industrija u Hrvatskoj i regiji, pokreće novi projekt kojim potiče društveno odgovorno ponašanje s ciljem promicanja važnosti brige o okolišu.

Povodom početka nove sezone roštiljanja i Međunarodnog praznika rada kojim ta sezona i tradicionalno počinje, PIK Vrbovec pokreće novi projekt kojim potiče društveno odgovorno ponašanje.

Naime, u nedjelju 1. svibnja kada će veliki broj građana roštiljati, na dvije najpopularnije zagrebačke lokacije za roštiljanje – Jarun i Bundek, stići će PIKnik patrola koja ćeobilaziti lokacije za roštiljanje i provjeravati zbrinjavaju li građani pravilno otpad, ostavljaju li uredne pozicije za roštiljanje i tako brinu o prirodi.

Članovi PIKnik patrole, s prepoznatljivim PIK obilježjima na sebi lokacije za roštiljanje obilazit će od 11 do 15 sati, a  onima koji budu prednjačili u urednosti, PIKnik patrola pripremila je nagrade – meso i  pribor za roštiljanje.

Ovim projektom PIK Vrbovec želi još jednom naglasiti koliko je važna briga o prirodi kroz prikupljanje i pravilno razvrstavanje otpada. Kada se uzme u obzir da je, primjerice, prirodi potrebno oko 1000 godina da razgradi samo jedan plastični predmet, dok je za plastičnu vrećicu potrebno oko 240 godina, onda je itekako važno znati da brigom o prirodi, brinemo o našoj sadašnjosti i budućnosti.

Projekt kojim PIK Vrbovec, kao vodeća mesna industrija u Hrvatskoj i regiji, potiče društveno odgovorno ponašanje nastavit će se i tijekom cijelog svibnja nagradnim natječajem na PIK-ovim društvenim mrežama.

Tekst: PR/komunikacijski laboratorij

Leave a Reply