TOMISLAV TOMAŠEVIĆ: Počeli razgovori s Dinamom o novom stadionu

TOMISLAV TOMAŠEVIĆ: Počeli razgovori s Dinamom o novom stadionu

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio je na redovitoj konferenciji za novinare,  da su počeli razgovori s upravom Dinama oko različitih modela izgradnje novog nogometnog stadiona, pri čemu Grad traži model koji neće opteretiti gradski proračun ni za kunu.

“Tražimo model u kojemu gradski proračun neće biti izvor financiranja za rušenje starog i izgradnju novog nogometnog stadiona”, rekao je Tomašević na redovitoj konferenciji za novinare.

Rješenje za stadion po uzoru na Rijeku ili gradove u zapadnoj Europi

Gledali smo gradove poput Rijeke ili gradova u zapadnoj Europi, kazao je Tomašević no nije htio govoriti o detaljima poručivši da se razgovori trebaju voditi između Grada Zagreba i Dinama.

To je problem koji je nastajao dva desetljeća, a kako im je u interesu da se rješenje što prije pronađe nastavak razgovora imat će “ubrzanu dinamiku”, dodao je.  

Završena revizija u Ciboni

revizija pokazala da je u klubu bilo dvostrukog financiranja u iznosu oko milijun kuna. “To se sada rješava i vidjeti ćemo što to znači za budućnost Cibone, nama je ključno da svaka kuna iz gradskog proračuna bude namjenski potrošena”, istaknuo je.

Normaliziran odvoz glomaznog otpada, uskoro dozvole za drobilice

Obavijestio je kako je sabirno operativni centar na Jakuševcu dobio potrebne dozvole i počeo se koristiti za skladištenje i sortiranje glomaznog otpada, te je normaliziran odvoz glomaznog otpada u gradu. Uskoro očekuju dozvole i za drobilice otpada.

Na upit o uzgoju domaćih životinja na Jakuševcu Tomašević je poručio kako više neće biti odgode zabrane držanja životinja, kršenje te odluke više se neće tolerirati.

Najavio je i skoro raspisivanje javnih natječaja za ravnatelje niz kulturnih ustanova nakon što su imenovana nova upravna vijeća. Za radove na kazalištu Gavella rečeno je da bi trebali završiti do kraja svibnja.

Dinka Živalj nova glasnogovornice Grada Zagreba

Posao nove glasnogovornice Grada Zagreba preuzet će Dinka Živalj, koja dolazi s mjesta voditeljice Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornice posebnog predstavnika Europske unije na Kosovu.

Tekst: HINA//ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply