Osnovna škola Ante Kovačića kreće u dogradnju, radovi vrijedni 3,3 milijuna

Osnovna škola Ante Kovačića kreće u dogradnju, radovi vrijedni 3,3 milijuna

Gradonačelnik Tomislav Tomašević polaganjem kamena temeljca, obilježio je početak, radova na dogradnji Osnovne škole Ante Kovačića u Španskom.

Radovi bi trebali završiti u roku 12 mjeseci, a uključuju gradnju četiri nove učionice, nove sportske dvorane i niz sportskih igrališta te će omogućiti školi koja ima više od 1000 učenika da prijeđe s trosmjenskog na dvosmjenski rad.

Novac za izgradnju osiguran je u gradskom proračunu, a u Gradskoj upravi taj projekt planiraju prijaviti na Nacionalni program oporavka i otpornosti te dio novca dobili nazad, izvijestio je gradonačelnik.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet najavio je da se u tom dijelu grada planira izgradnja dječjeg vrtića na Malešnici, te dječjeg vrtića i osnovne škole na području Jankomira i Malešnice.

Tijekom 2022. planira se ukupno izgraditi četiri nova dječja vrtića (Kašina, Odranksi Obrež, Žitnjak i Ivanja Reka) a tijekom 2023. njih još osam. Kada je riječ o osnovnim školama, tijekom 2022. očekuje se početak radova na dogradnji još tri škole, najavio je.

Do 2025. u planu je izgraditi 14 novih i jednu zamjensku školu, 14 škola rekonstruirati

Ukupno se do 2025. planira izgraditi 14 novih i jedna zamjenska osnova škola, a još 14 škola rekonstruirati ili dograditi, sve u vrijednosti od 1,6 milijardi kuna. 

Do kraja mandata za rekonstrukciju i gradnju novih vrtića te osnovnih i srednjih škola imamo pripremljene projekte u vrijednosti 2,7 milijardi kuna i planiramo ih prijaviti na EU fondove, kazao je Korlaet.

Izvijestio je i o EU projektu „Sovica” vrijednom 25 milijuna kuna u kojem sudjeluje pet gradskih vrtića u kojima će se tijekom 20 mjeseci provoditi usluga produženog radnog vremena.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA .HR//HINA

Foto: HINA/ Tomislav Pavlek

Leave a Reply