DAMIR KRZNAR: Osigurali smo proljeće, ali nitko ne slavi

DAMIR KRZNAR: Osigurali smo proljeće, ali nitko ne slavi

Nogometaši zagrebačkog Dinama ostvarili su cilj, osigurali su “europsko proljeće”, međutim, tek će nakon posljednjeg kola biti poznato hoće li “Modri” nastaviti svoj europski put u Europskoj ligi ili sele u Konferencijsku ligu.

Nakon današnjeg remija, “Modri” bi za potvrdu drugog mjesta, što osigurava play-off Europske lige u zadnjem kolu 9. prosinca morali uzeti barem bod West Hamu u Londonu ili se nadati da Genk kod kuće neće pobijediti Rapid.

“Odigrali smo izuzetno prvo poluvrijeme, osobito trkački i energetski. Nažalost, u zadnjoj sekundi smo primili gol iz prekida. Nekako smo u drugom dijelu ušli s tim mislima. Bilo smo nešto slabiji. No u drugom dijelu smo pali, pokušali smo rotacijama, ali nismo dobili što smo očekivali. U zadnjih deset minuta bilo je i malo pragmatičnosti,” kazao je Dinamov trener Damir Krznar.

“Miješaju se osjećaji, svlačionica je klonula, ali mislim da za to nema potrebe. Osigurali smo europsko proljeće, ali nitko ga ne slavi. Još uvijek smo drugi, još je jedna utakmica, a do tog boda možemo u Londonu,” dodao je.

Bila je ovo treća utakmica u nizu u kojoj Dinamo nije slavio što će samo dodatno pojačati pritisak na trenera.

“Ne razmišljam o tome i na to ne mogu utjecati. Ovo je momčad u stvaranju, radimo novi Dinamo, a još imamo i rezultat. Netko će reći slab, ali za mene je ovo vrlo dobar rezultat,” dodao je.

Krznar se osvrnuo i na sastav koji je suprostavio belgijskom sastavu.

“Priprema je bila jednostavana. Genk je trkački jak i dominantan, smatrali smo da trebamo tri trkački spremna igrača. Trebali smo i igrače koji napadaju dubinu, a to su Menalo i Oršić.”

Krznar se zahvalio i kapetanu Ademiju koji je stisnuo zube i zaigrao. Nažalost, u završnici susreta dobio je još jedna udarac u gležanj.

“Ponosan sam na Ademija, ponovo je stavio interes momčadi ispred svojeg zdravlja.”

Krznar je komentirao izjave pojedinih igrača kako treće mjesto neće biti uspjeh.

“U sportu ciljevi tjeraju jedan drugog. Naš cilj je bila jesen, nakon toga je sljedeći proljeće u Europi. Sada ćemo pokušati da to uspijemo u Europskoj ligi. Uvijek ljestvicu podižemo maksimalno. Kada se to ne uspije frustracije su normalne,” poručio je.

Krznar se osvrnuo i na dosadašnji dio sezone.

“Prokletstvo Dinama su visoki ciljevi. Svi očekuju da imamo 10 bodova više u prvenstvu, da smo u Europi prvi u skupini. No stvarnost je drugačija. Ostali smo bez pet prvotimaca, a pripreme smo počeli bez reprezentativaca. U devetom mjesecu smo ostali i bez kompletnog veznog reda, Majer i Jakić su otišli, a Ademi je imao problema s ozljedama. Kada igraju reprezentacije ostajemo bez 14 igrača, a za automatizme treba vremena. Kako se osjećam ? Lud sam,” zaključio je Krznar.

.

Tekst: HINA//ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply