Zagrebački vatrogasci u 12 sati spasili pet osoba

Zagrebački vatrogasci u 12 sati spasili pet osoba

Iza zagrebačkih vatrogasaca burna je bila protekla noć u kojoj su spasili čak pet osoba – tri iz stana koji je već zatečen u plamenu te dvoje iz automobila koji su sudjelovali u nesreći, izvijestila je u srijedu Hrvatska vatrogasna zajednica.

U Operativno komunikacijski centar zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe u 1,54 sati stigla je dojava da je izbio požar u centru grada na drugom katu stambene zgrade, a u trenutku dolaska vatrogasaca plamen je već izlazio kroz prozore pa su ga gasili preko ljestava i lokalizirali ga u 2,12.

Vatrogasci su potom pristupili sanaciji opožarenog stana pri čemu su direktno spašene tri osobe od kojih su dvije iznesene iz stana preko stubišta dok je treća spašena upotrebom madraca za spašavanje teško pokretnih osoba.

Požar je gasilo 12 vatrogasaca s tri vozila iz Vatrogasne postrojbe Centar, a u cijelome je ulazu zatvoren plin i isključena električna energija. Najviše oštećenja pretrpio je dnevni boravak odakle je požar i krenuo.

Od zagrebačke policije doznaje se da je požar iz zasad neutvrđenog razloga buknuo u stanu 71-godišnjaka u Martićevoj ulici na Medveščaku i da je 47-godišnjakinji i 67-godišnjaku pružena liječnička pomoć zbog udisanja dima.

Zagrebački vatrogasci također su spasili dvije osobe iz vozila zatečena u sudaru u naselju Ježdovec.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply