Započeo je Interliber 43. međunarodni sajam knjiga

Započeo je Interliber 43. međunarodni sajam knjiga

Na Zagrebačkom velesajmu otvoren je 43. međunarodni sajam knjiga Interliber, koji će se ove godine održavati od 9. do 14. studenoga na Zagrebačkom velesajmu, u paviljonima 5,6 i 7a, s više od 230 sudionika iz 14 zemalja.

Boris Milošević, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, otvorio je 43. međunarodni sajam knjiga, Interliber se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

-U prosincu prošle godine Vlada Republike Hrvatske podržala je prijedlog Ministarstva kulture i medija da se ova godina proglasi Godinom čitanja. Ministarstvo kulture i medija je organiziralo medijsku kampanju koja se može pratiti putem mrežne stranice citaj.hr. Pri kraju je i realizacija projekta “Rođeni za čitanje” koji će se provesti u suradnji sa svim pedijatrijskim ordinacijama. Tim projektom će svako dijete od rođenja do škole dobiti po četiri slikovnice primjerene svom uzrastu što će potaknuti čitanje djece odnosno onih koji će čitatelji tek postati. – rekao je Boris Milošević, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske.

Na otvaranju Interlibera bio je prisutan i gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević koji je naglasio kako je Interliber jedna od najbitnijih kulturnih događaja u Zagrebu.

-Interliber je najbitniji događaj koji je posvećen knjizi u Republici Hrvatskoj i najbitniji kulturni događaj u gradu Zagrebu uopće. Drago mi je da smo i u ova izazovna vremena našli način kako da se Interliber ove godine ipak održi i da bude i dalje mjesto susreta sa knjigama, a posebice sa knjigom koja je u ova izazovna vremena bila utjeha mnogima. Interliber je ključno mjesto koje je posvećeno knjizi u Zagrebu, a isto tako i u Hrvatskoj. – rekao je na otvorenju gradonačelnik Tomislav Tomašević pozvavši građane da posjete ovih dana Interliber i Zagrebački velesajam.

Ulaz na Interliber je slobodan, radno vrijeme sajma je od 10.00 do 21.00 sat, osim u petak kada radi do 22.00 sata i nedjelju do 20.00 sati.

Svi koji žele posjetiti sajam moraju imati EU digitalnu COVID potvrdu (https://www.koronavirus.hr/eu-digitalna-covid-potvrda/960) ili važeći negativni test (PCR do 72 sata, brzi antigenski do 48 sati), djeca do 12 godina starosti ulaze bez ograničenja.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply