U Zagrebu novooboljelo 913 osoba

U Zagrebu novooboljelo 913 osoba

U Zagrebu je zaraza koronavirusom potvrđena kod novih 913 osoba u protekla 24 sata, priopćio je u četvrtak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) “Dr. Andrija Štampar” dodavši kako je trenutno na području grada aktivno 5.205 slučajeva.

Prema podacima HZJZ-a  broj potencijalno ozdravljenih je 86.485, što je 550 osoba više nego jučer.

U protekla 24 sata u ‘Štamparovoj’ Službi za kliničku mikrobiologiju obrađena su 1.393 uzorka, od kojih je 591 bio pozitivan.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 828 novooboljelih, a mjera samoizolacije izrečena je za 1.129 osoba. Od 828 zaraženih osoba: 410 su kontakt covid pozitivnih osoba. Tri su osobe doputovale iz BiH i Poljske. 275 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, a kod sedam osoba izlaganje je moguće tijekom različitih okupljanja. Za 83 osobe obrada je u tijeku. Kod 12 osoba moguće mjesto izloženosti je radno mjesto, a kod 17 osoba moguća je izloženost u odgojno-obrazovnoj ustanovi. 19 je osoba obrađeno od strane liječnika obiteljske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je šest nezdravstvenih djelatnika, dva zdravstvena djelatnika te sedam korisnika.

Jučer je zbog pozitivnog nalaza kod 94 učenika, jednog nastavnika te jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 69 učenika, jednog nastavnika te jednog pomoćnika u nastavi srednjih škola, izrečena mjera samoizolacije za 868 učenika osnovnih i 348 učenika srednjih škola. 

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi devet osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na punktu Velesajam cijepljeno je 959 osoba. Na javni poziv za treću dozu odazvalo se 767 osoba. 

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Tagged with

Leave a Reply