ZET: U ponedjeljak 1. studenoga, besplatan autobusni prijevoz prema svim gradskim grobljima

ZET: U ponedjeljak 1. studenoga, besplatan autobusni prijevoz prema svim gradskim grobljima

ZET je i ove godine, iako u specifičnoj epidemiološkoj situaciji, u potpunosti spreman za organizaciju prijevoza na dane uoči, kao i na sam blagdan Svih svetih te na Dušni dan. Od subote, 23. listopada prati se prometna situacija na
linijama čije trase uobičajeno prolaze uz veća gradska groblja, a prema potrebi uključuje se u promet i dodatni prijevozni kapaciteti.
Posebna regulacija javnog prijevoza na snazi će biti u ponedjeljak, 1. studenoga, kada će biti uspostavljene i izvanredne autobusne linije na kojima je Grad Zagreb omogućio besplatan prijevoz.

TRAMVAJSKI PROMET
Na blagdan Svih svetih, u ponedjeljak, 1. studenoga, u tramvajskom prometu će se primjenjivati nedjeljni vozni red, ali će na linijama 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored.
Kako bi se olakšao prelazak putnika iz tramvaja na autobusne linije terminala Kaptol, ovisno o broju putnika, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište u Ilici, neposredno uz Trg bana Josipa Jelačića. U nedjelju, 31.
listopada, tramvajski promet odvijat će se prema nedjeljnom rasporedu, ali će u prometu biti i linija 8.

AUTOBUSNI PROMET
Kako bi se uspostavila kvalitetna prometna povezanost, u ponedjeljak, 1. studenoga, vozit će autobusi na izvanrednim linijama: Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij, Kvaternikov trg – Srebrnjak, Dubrava – Miroševec,
Dubec – Markovo Polje i Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra.

Leave a Reply