HRVATSKA KUĆA SRCA: Ove subote održava edukativnu radionicu Oživi me u prostoru Tribine Grada Zagreba

HRVATSKA KUĆA SRCA: Ove subote održava edukativnu radionicu Oživi me u prostoru Tribine Grada Zagreba

Zaklada Hrvatska kuća srca u suradnji sa studentskom udrugom StEPP ponovno započinje s organiziranjem edukativnih radionica o osnovnim postupcima oživljavanja u slučaju iznenadne srčane smrti. Radionice su besplatne i organiziraju se u okviru projekta Oživi me kroz koji smo do sada educirali preko 5. 500 građana. Prva besplatna radionica za građane održava se u subotu, 23. listopada 2021. s početkom u 10:00 sati, u prostoru Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27.

Iznenadna srčana smrt ili srčani zastoj odnosi oko 9.000 života godišnje. Srčani zastoj može se dogoditi bilo kada, bilo kome i bilo gdje, a ipak najčešće se događa izvan zdravstvene ustanove. Manje od 10% građana zna postupak oživljavanja, a tek oko 5% osoba koje su doživjele srčani zastoj preživi.

Stoga je potrebno kontinuirano podizati svijest o važnosti kardiopulmonalne reanimacije i educirati što veći broj naših sugrađana o postupcima i vještinama koje mogu spasiti ljudski život u slučaju srčanog zastoja tj. iznenadne srčane smrti.

Prijavu za radionicu možete izvršiti OVDJE

Tekst: ZNA.HR

Foto: Hrvatska kuća srca

Leave a Reply