ZAGREBAČKI HOLDING: Smijenjeni Vuković i Samodol, Ivan Novaković novi predsjednik Uprave

ZAGREBAČKI HOLDING: Smijenjeni Vuković i Samodol, Ivan Novaković novi predsjednik Uprave

Skupština trgovačkog društva Zagrebački holding na sjednici održanoj u ponedjeljak donijela je odluku o opozivu predsjednika Uprave Nikole Vukovića i člana Uprave Ante Samodola, dok je za predsjednika imenovala Ivana Novakovića.

Vuković i Samodol na funkcijama su bili od 14. lipnja, kada je Skupština Holdinga razriješila dotadašnji Nadzorni odbor i Upravu Zagrebačkog holdinga. 

Ispred zgrade Gradske uprave, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević dao je izjavu u svezi promjena u Upravi Zagrebačkog holdinga.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević obrazložio je razlog smjene predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković i član Uprave Ante Samodol smijenjeni zbog otežane suradnje s ostalim članovima Uprave i različitih koncepcija upravljanja Holdingom.

Smatra da nije pogriješio što je ih je u lipnju imenovao u Upravu bez javnog natječaja jer je “Holding bio u takvom stanju da je trebao nužnu promjenu cijele Uprave”.

Poručio je da Holding nastavlja stabilno funkcionirati. U Upravi ostaju tri člana imenovana na javnom natječaju, a jedan od njih, Ivan Novaković, imenovan je novim predsjednikom Uprave.

Tomašević je kazao da Vuković i Samodol imaju pravo na otpremninu u iznosu od tri plaće.

Na pitanje koju je ulogu u njihovoj smjeni odigrao član Nadzornog odbora Ratko Bajakić, Tomašević nije odgovorio. 

“Cijeli Nadzorni odbor ima naše povjerenje. Nikome ne treba da ovo postane ping-pong. Nama je interes da Holding posluje stabilno, da nemamo sukobe u vrhu Holdinga, to je naša odgovornost kao Skupštine, na tome smo dobili mandat”, poručio je.

Tekst: HINA/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply