GRADSKA SKUPŠTINA: Na dnevnom redu četvrte sjednice rebalans Gradskog proračuna

GRADSKA SKUPŠTINA: Na dnevnom redu četvrte sjednice rebalans Gradskog proračuna

Na četvrtoj sjednici gradske skupštine na dnevnom redu nalazi se 33 točke dnevnog reda od toga jedna od najbitnijih je rebalans proračuna Grada Zagreba, te su predložene i točke dnevnog reda koje idu po hitnom postupku, a odnose se na razrješenja i imenovanja članova Kazališnih vijeća HNK-a i kazališta Gavella, te imenovanja vršitelja dužnosti ravnatelja Centra mladih “Ribnjak”

Prije glasanja o dnevnom redu četvrte sjednice Gradske skupštine gradonačelnik Tomislav Tomnašević tražio je da se točke 20. i 21., pomaknu u dnevnom redu na 4. i 5, točku dnevnog reda.

Na dnevnom redu su financijska izvješća za prošlu godinu Zagrebačkog holdinga, ZET-a, Zagrebačkog velesajma, Zagrebačkog inovacijskog centra i Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom.

Također, prijedlog o davanju prethodne suglasnosti Zagrebačkom holdingu za statusnu promjenu pripajanja trgovačkih društava CENTAR i AGM, te davanje prethodne suglasnosti Zagrebačkom holdingu za statusnu promjenu pripajanja trgovačkog društva Zagrebačka stanogradnja trgovačkom društvu Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo.

Klub HDZ-a tražio je stanku od pola sata zbog dnevnog reda sjednice, na kojoj su tražili da se točka 11. koja se odnosi na davanje suglasnosti za sklapanje ugovora o financiranju uređenja građevinskog zemljišta za izgradnju pristupne prometnice – Servisne ceste uz budući objekt Sortirnice, s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom u Resniku izostavi s dnevnog reda, dok se ne donese plan gospodarenja otpadom.

– Tražimo stanku za klub HDZ-a i HSLS-a zbog dnevnog reda i točaka koje idu po hitnom postupku, Nema smisla prije redovitog proračuna mijenjati broj gradskih upravnih tijela. Nije nam jasno imamo zašto imamo “copy paste” odluku o izgradnji Sortirnice na Resniku, ta točka je bila na posljednjoj sjednici Gradske skupštine u prijašnjem sazivu, kada smo donijeli jednoglasnu odluku da bez kratkoročnog, srednjoročnog i dugoročnog plana gospodarenja otpadom, ovakvu odliku nema smisla donositi.- rekao je Mislav Herman (HDZ), podpredsjednik Gradske skupštine.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply