GRADSKA SKUPŠTINA: Izglasan rebalans proračuna

GRADSKA SKUPŠTINA: Izglasan rebalans proračuna

Zagrebačka Gradska skupština izglasala je  rebalans gradskog proračuna za 2021. godinu, kojim se proračun smanjuje za 0,27 posto, unatoč kritikama HDZ-ovih zastupnika da to “nisu nikakve uštede”.

Za prijedlog rebalansa proračuna glasalo je 27 gradskih zastupnika, a 15 je bilo protiv njega.

Proračun za 2021. godinu u iznosu od 14.035.374.000 kuna smanjuje se rebalansom za iznos od 37.474.500 kuna, tako da će nakon rebalansa iznositi 13.997.899.500 kuna, odnosno bit će manji za 0,27 posto.

Novi ustroj Gradske uprave od 1. siječnja 2022.

Novi ustroj zagrebačke Gradske uprave, po kojemu se broj gradskih ureda s 27 smanjuje na 16, primjenjivat će se od 1. siječnja iduće godine, odlučili su u četvrtak na sjednici, većinom glasova – 26 za, osam protiv i jedan suzdržan – zastupnici Gradske skupštine.  

Ta je točka na dnevni red Gradske skupštine bila uvrštena po hitnom postupku. Riječ je o prijedlogu zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da se novi ustroj Gradske uprave primjenjuje od 1. siječnja 2022., a ne od 31. listopada ove godine, kako je bilo najavljeno.

Uz negodovanje oporbe, Sortirnica je izglasana

Izglasana suglasnost za sklapanje ugovora o financiranju uređenja građevinskog zemljišta za izgradnju pristupne prometnice – Servisne ceste uz budući objekt Sortirnice otpada, na zemljištu Diokija.  

Zagrebački centar za gospodarenje otpadom planira izgradnju postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada Grada Zagreba na Žitnjaku. Sortirnica je namijenjena, ovisno o vrsti otpada, sortiranju razvrstanog i pročišćenog, odvojeno prikupljenog otpada, čime se povećava njegova kvaliteta i tržišna vrijednost.

Sortirat će se i pročišćavati odvojeno sakupljeni papir i karton, plastika, metali i tekstil. 

Tekst: HINA/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply