Matej Mišić najavio kandidaturu za predsjednika zagrebačkog SDP-a

Matej Mišić najavio kandidaturu za predsjednika zagrebačkog SDP-a

Bivši SDP-ov potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Matej Mišić najavio kandidaturu za predsjednika zagrebačkog SDP-a te poručio kako vjeruje da zbog svog iskustva može biti nositelj promjena u SDP-u kako bi vratili izgubljeno povjerenje građana.

“Imam političko iskustvo u gradskoj politici, dobro poznajem Grad Zagreb i gradske probleme, a istovremeno imam dovoljno energije i volje za nužne unutarstranačke promjene u gradskoj organizaciji”, izjavio je 33-godišnji magistar prava Matej Mišić Hini, najavljujući svoju kandidaturu. 

Rekao je da 15 godina, što je skoro pola njegova života, sudjeluje u radu gradske organizacije i prošao je sve razine – od predsjednika ogranka i problematike kvarta, predsjednika Foruma mladih SDP-a Zagreb, pa do potpredsjednika Gradske skupštine.

“Zbog tog iskustva vjerujem da mogu biti nositelj promjena u SDP-u kako bismo vratili izgubljeno povjerenje građana”, poručio je Mišić. 

Dodao je da mu je cilj prije svega jasno pozicionirati SDP u Gradu Zagrebu i fokusirati se na kvalitetu izrade i provedbe javne politike gradske organizacije.

“Jačanjem uloga stranačkih tijela i uključivanjem u odlučivanje šireg članstva putem unutarstranačkih izjašnjavanja članova o ključnim političkim pitanjima u Zagrebu, SDP će se pod mojim vodstvom potpuno otvoriti prema građanima i biti glas građana te tako utjecati na pozitivne promjene u Zagrebu”, poručio je. 

Mišić je ustvrdio da je  bivša gradska uprava na čelu s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem “svojim neodgovornim upravljanjem gradom ostavila brojne probleme”.  

“Godinu i pol nakon potresa obnova Zagreba još nije započela i deseci tisuća naših sugrađana ne žive u svojim domovima. Najteža je situacija s građanima u Čučerju i Markuševcu gdje stotinjak obitelji već godinu i pol dana živi u teškim uvjetima u kontejnerima”.

“Niti u centru grada obnova nije započela i tisuće građana i dalje žive u neizvjesnosti ne znajući kada će se vratiti u svoje domove. Osim problema s obnovom, ostali su deseci problema od bivše gradske uprave”, kaže Mišić.

Od tih problema, posebno ističe gospodarenje otpadom, žičaru koja nakon cijene od 100 milijuna eura i dalje nije u funkciji, Maksimirski stadion koji nakon 800 milijuna kuna ulaganja izaziva zgražanje građana i turista.

Izbori za predsjednika zagrebačkog SDP-a održat će se 27. studenog. Uz Mateja Mišića, dosad su kandidaturu za predsjednika zagrebačkog SDP-a najavili i Aleksandar Gavrilović, Viktor Gotovac, Danica Juričić-Spasović i Darko Liović.  

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply