Završio je 71. Hanžek, s jednim svjetskim rekordom i četiri rekorda mitinga

Završio je 71. Hanžek, s jednim svjetskim rekordom i četiri rekorda mitinga

Predstavljanjem zvijezda mitinga  na stadionu Mladosti na Savi započeo međunarodni atletski miting u sklopu kojeg će se održati i 71. memorijalna utrka “Borisa Hanžekovića” na 110 m s preponama.

Hrvatske boje i ove će godine braniti peterostruka europska i dvostruka svjetska prvakinja i olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković, koju očekuje borba s olimpijskom pobjednicom iz Tokija Amerikankom Valarie Allman. U disku će nastupiti i Marija Tolj.

Prije svečanog otvaranja mitinga održano je bacanje koplja za žene, na kojem je Sara Kolak završila na petom mjestu u svojoj disciplini, dok je druga naša natjecateljica Veronika Šokota završila je na šestom mjestu s bačenih 54,22. Prva je Latvijka Palameika s dužinom 63,25, na drugom mjestu je Vilagoš s bačenim 62.36, treće mjesto zauzela je Mađarka Szilagyi s bačenim 58.56 metara.

Novi rekord na 2 000 m žene ostvarila je Francine Niyonsaba iz Burundije s vremenom 5:21:56.

Devon Allen pobjednik je momerijalne utrke na 110m

Allen je pobijedio s rezultatom 12.99 što je drugi rezultat ove sezone u svijetu i njegov osobni rekord. Brži od njega ove godine je bio tek Amerikanac Grant Holloway koji je u lipnju trčao 12.81.

Drugi je bio brončani iz Tokija Jamajčanin Ronald Levy s rezultatom 13.11, dok je olimpijski pobjednik iz Tokija Jamajčanin Hansle Parchment bio treći sa 13.12. Dodajmo kako je Allen bio četvrti na OI u Tokiju.

Amerikanka Valerie Allman, bolja od Perković

Olimpijska pobjednica u bacanju diska Amerikanka Valerie Allman hicem od 69.63 što je treći najbolji rezultat ove sezone, bila je bolja od Sandre Perković koja je završila na drugom mjestu, s hicem 66,48.

Naša druga predstavnica Marija Tolj je zauzela šesto mjesto s rezultatom 57.66.

71. Miting Boris Hanžeković završio je s jednim svjetskim rekordom i četiri rekorda mitinga u disciplinama 400 m, skok s motkom kod atletičara, te na 200 m i troskok kod žena.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA //HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply