ZET: Od ponedjeljka, jesenski vozni red u tramvajskom i autobusnom prometu

ZET: Od ponedjeljka, jesenski vozni red u tramvajskom i autobusnom prometu

Jesenski vozni red u tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivat će se od ponedjeljka, 6. rujna.
Sve linije koje su prometovale prema ljetnom voznom redu ponovno će prometovati pojačanim intenzitetom, prema jesenskom voznom redu.

To znači i ponovnu uspostavu tramvajske linije 1 ((Zapadni kolodvor – Borongaj), kao i autobusnih linija 114 (Ljubljanica – Prečko), 145 (Vrapčanska Aleja – Oranice) i 275 (Sesvete – Sesvetska Sopnica).

Istog dana počinje i nova školska godina, što podrazumijeva i povećan broj djece na zagrebačkim cestama, posebice u zonama škola i vrtića. Apeliramo na vozače, kao i ostale sudionike u prometu, na pojačan oprez i poštivanje prometnih propisa i znakova.

Na autobusnim linijama 105, 124, 223, 261, 262, 270, 274 i 279 jesenski vozni red primjenjivat će se od subote, 11. rujna, a na liniji 205 od nedjelje, 12. rujna.

Podsjećamo kako je odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite obavezno nošenje medicinske maske ili maske za lice u javnom prijevozu. Sve putnike molimo da, kao i do sada, budu savjesni i odgovorni kako bi javni gradski prijevoz funkcionirao nesmetano i bez poteškoća.
Novi vozni red bit će dostupan na početno – krajnjim stajalištima kao i na našoj internetskoj stranici.

Tekst: ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply