Obilježavanje Svjetskog dana spolnog zdravlja kampanjom „Nema maženja bez paženja”

Obilježavanje Svjetskog dana spolnog zdravlja kampanjom „Nema maženja bez paženja”

Ovogodišnji Svjetski dan spolnog zdravlja 4. rujna obilježiti će se kroz digitalnu kampanju „Nema maženja bez paženja” u sklopu poučnog projekta „Živjeti zdravo”, a cilj je skretanje pozornosti na odgovorno spolno ponašanje, priopćio je u četvrtak Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

„Cilj obilježavanja je skretanje pozornosti svih generacija i pojedinaca, bez obzira na spolnu orijentaciju, na odgovorno spolno ponašanje kako bi se zaštitilo vlastito zdravlje, ali i zdravlje partnera”, priopćio je HZJZ.

Obilježavanjem Svjetskog dana spolnog zdravlja ujedno završava ljetna kampanja HZJZ-a #NemaMaženjaBezPaženja koja se provodila od 15. lipnja i tijekom koje su na mrežnim stranicama i društvenim mrežama bile dostupne poučne i korisne informacije o spolnom i reproduktivnom zdravlju.

U sklopu obilježavanja svjetskog dana i završetka ljetne kampanje HZJZ je u srijedu organizirao kviz na Instagramu, u petak će imati digitalno savjetovalište na društvenim mrežama od 11 do 14 sati, a u subotu će objaviti poruke i fotografije svojih ambasadora.

Inače projekt “Živjeti zdravo” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a voditeljica projekta je dr. Sanja Musić Milanović.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ilustracija

Leave a Reply