TOMISLAV TOMAŠEVIĆ: Besplatne knjige i dalje u srednjim školama

TOMISLAV TOMAŠEVIĆ: Besplatne knjige i dalje u srednjim školama

U auli Gradske uprave održana je redovna konferencija za novinare gradonačelnika Tomislava Tomašević, i zamjenika Danijele Dolenec i Luke Korlaeta.

I dalje besplatni udžbenici, javni natječaj za dva člana školskih odbora

Uoči početka školske godine osvrnuo se na besplatne udžbenike i poručio da tu neće biti nikakvih razlika u odnosu na prošle godine.

Vezano za imenovanja u školskim odborima rekao je postoji javni natječaj za dva člana školskih odbora osnovnih i srednjih škola, gdje se građani javljaju, a  jednog predlaže mjesna samouprava.

Sve jedinice mjesne samouprave smo pozvali da predlože kandidate, kazao je Tomašević dodavši kako će negdje to biti predstavnici oporbe, a negdje vladajućih. Naknade u školskim odborima kreću se oko 200 kuna.

Javni natječaj za 17 voditelja podružnica

Zagrebački holding danas će raspisati javni natječaj za 17 voditelja podružnica, direktora ovisnih trgovačkih društava i ravnatelja ustanove Gradske ljekarne Zagreb.

„Radi se o velikom i značajnom natječaju za 17 rukovodećih pozicija. Ishodom tog natječaja, nadamo se, bit će ekipirani da zajedno s nama provedu sve promjene koje smo najavili”, kazala je.

Natječaj će biti objavljen na stranicama Zagrebačkog holdinga, otvoren je dva tjedna, kandidati moraju imati petogodišnje iskustvo upravljanja i priložiti prijedlog programa razvoja podružnice za koju se javljaju.

Dolenec je pozvala sve zainteresirane da se jave. “Ovo je potpuno otvoreni kompetitivni natječaj”, istaknula je.

Trebali mijenjati zakon o obnovi ?!

Tomašević se na novinarski upit složio da bi trebalo mijenjati Zakon o obnovi, kako bi se obnova ubrzala i olakšala.

Treba olakšati građanima da sami krenu u obnovu uz refundiranje sredstava, osigurati im kredite, riješiti imovinsko-pravne probleme, uvesti dinamičan sustav javne nabave, omogućiti i inozemnim tvrtkama da se javljaju na natječaje, naveo je.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet izvijestio je o nastavku obnove, mobilni timovi su obradili crveno označene zgrade, njih 958, a prošlog tjedna krenuli su s obradom narančasto označenih zgrada, njih 4072.

„Do sada je obrađeno 650 zahtjeva, krenulo se prošli tjedan s gradskom četvrti Podsljeme, ovaj tjedan s Gornjom Dubravom, zatim slijede Maksimir, Sesvete i ostalih 13 četvrti”, kazao je dodajući da građani mogu naručiti mobilne timove na telefon 6101171.

Korlaet je nakon obilaska gradilišta svih škola u Donjem i Gornjem gradu uočio potrebu jače koordinacije svih dionika u tom procesu. “Poštivanje rokova nam je apsolutni prioritet i toga se držimo”, naglasio je.

Također je izvijestio o sastanku s predstavnicima novozelandskog grada Christchurcha, koji je bio pogođen snažnim potresom od 6,3 po Richteru 2011. godine, a poginulo je 185 ljudi.

“Postavljeno je niz konkretnih pitanja o problemima obnove, iskristalizirala se obnova u potezima, u blokovima i ulicama, da se operativa naprosto ne rasprši. To je važna lekcija o kojoj sada razmišljamo”, zaključio je Korlaet.

Tekst: HINA/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply