Tomašević predstavio nove članove Uprave Zagrebačkog holdinga

Tomašević predstavio nove članove Uprave Zagrebačkog holdinga

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević predstavio je nova tri člana Uprave Zagrebačkog holdinga, za koje je kazao kako imaju desetogodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u domaćim i stranim kompanijama, a na dužnost će stupiti u rujnu.

“Nakon 73 prijave, nakon odabira kandidata za uži izbor, nas troje smo intervjuirali 15 kandidata od 73. Odlučili smo se za troje i oni će stupiti na mandat u rujnu”, rekao je Tomašević na konferenciji za novinare.

Izborom tri dodatna člana Uprava Holdinga kompletirana

Dodao je kako sve tri osobe imaju više od 10 godina iskustva na rukovodećim pozicijama u domaćim i stranim tvrtkama.

“Ivan Novaković ima dugogodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama, posebice u Ini, te na području strateškog razvoja i IT-a. Boris Sesar ima dosta iskustva u telekomunikacijama, IT-u, digitalnoj transformaciji, razvoju poslovanja, restrukturiranju. Matija Subašić Maras ima iskustvo u poslovima trasformacije poslovanja i upravljanja ljudskim resursima, uglavnom u osiguranju i farmaceutskoj industriji”, kazao je Tomašević.

IVAN NOVAKOVIĆ

Dugogodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama g. Novaković stjecao je posebice na području strateškog razvoja, razvoja poslovanja i upravljanja imovinom i uslugama.

Kao direktor razvoja novih biznisa u INA d.d. bio je zadužen za izradu dugoročne strategije razvoja grupe u kontekstu globalne tranzicije prema obnovljivim izvorima energije, uključujući teme e-mobilnosti, proizvodnje energije, digitalnih usluga i drugih investicijskih projekata. Obnašao je funkciju predsjednika Uprave tvrtke STSI d.o.o. (članica INA grupa).

BORIS SESAR

Kao potpredsjednik i direktor u međunarodnim telekomunikacijskim i IT kompanijama g. Sesar posjeduje veliko iskustvo u IT-u i digitalnoj transformaciji.

U United grupi bio je je zadužen za poslovanje grupe s poslovnim korisnicima u sedam država, s fokusom na transformaciju B2B poslovanja. Prije toga obnašao je funkciju potpredsjednika za B2B konvergenciju u Deutsche Telekom Europe u Frankfurtu i Bonnu. U Hrvatskom Telekomu od 2012. do 2017. obnašao je poziciju direktora poslovne prodaje malim i srednjim poslovnim korisnicima.  

MATIJA SUBAŠIĆ–MARAS

Gđa Subašić-Maras raspolaže bogatim iskustvom u upravljanju ljudskim potencijalima, s naglaskom na procese transformacije velikih sustava.

Višegodišnje iskustvo  u upravljanju ljudskim potencijalima i na poslovima transformacije poslovanja stjecala je kao direktorica ljudskih potencijala u Croatia osiguranju odnosno Adris grupi, a kao direktorica za ljudske potencijale radila je i za farmaceutsku industriju, u kompanijama PLIVA  i GlaxoSmithKline.

Nakon izbora ta tri dodatna člana Holdinga, te uz prethodno imenovana dva člana Uprave Nikolu Vukovića i Antu Samodola, smatraju da je time Uprava Holdinga kompletirana.

Tekst: ZNA/HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply