Zagreb uspostavlja turističke covid-19 ambulante i organizira mjesto za izolaciju

Zagreb uspostavlja turističke covid-19 ambulante i organizira mjesto za izolaciju

Sukladno važećoj uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Postupak kod pojave bolesti kod gosta u turističkom smještajnom objektu u vrijeme pandemije COVID-19“, prema kojoj jedinice lokalne samouprave, lokalni stožeri civilne zaštite i domovi zdravlja trebaju organizirati turističke ordinacije i osigurati kapacitete za pravovremenu dijagnostiku covid-19 za goste turističkih smještajnih objekata, ali i osigurati organiziranu izolaciju za oboljele od covid- 19 čija klinička slika ne zahtijeva hospitalizaciju i organiziranu karantenu/samoizolaciju za zdrave kontakte oboljelih.

Turističke covid-19 ambulante na lokaciji Doma zdravlja Zagreb Centar koja će raditi od ponedjeljka, 2. kolovoza do opoziva, izvijestio je Gradski ured za zdravstvo.

Radno vrijeme turističke covid-19 ambulante Doma zdravlja Zagreb Centar, u Aveniji Većeslava Holjevca 22, je svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 8 do 16 sati.

Pripravnost u turističkoj covid-19 ambulanti je organizirana svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 16 do 24 sata na broj telefona: 091/489-7022.

Turisti koji borave u smještajnim kapacitetima u Zagrebu u turističkoj će ambulanti moći obaviti brzi antigenski test (BAT) po cijeni od 75 kuna, po preporuci Ministarstva turizma i sporta.

Kontaktirati se može na e-mail: korona.siget@dzz-centar.hr  i korona.siget@gmail.com ili na brojeve telefona:  091 489 7021 i 01 6598 464.

Organizirana karantena/samoizolacija uspostavlja se u objektu Grad mladih, u Aleji hrvatske mladeži 19, od 2. kolovoza do opoziva. 

Besplatni brzi antigenski test za građane, cijepljenje privremeno samo na Velesajmu 

Stožer je također donio i odluku o  provođenju besplatnog BAT-a za građane Zagreba, a temeljem indikacije izabranog liječnika obiteljske medicine koji ih upućuje na testiranje.

Za građane koji se žele testirati BAT-om iz osobnih razloga, odnosno bez indikacije liječnika, test je također besplatan, ali građani sami snose troškove postupka testiranja prema važećim uputama HZZO-a. 

Brzo antigensko testiranje bit će omogućeno na lokaciji Dom zdravlja Zagreb Centar – Siget, u Aveniji Većeslava Holjevca 22, svakim radnim danom, vikendom i blagdanom od 8 do 11 sati bez prethodnog naručivanja.

Uz navedene, Stožer je donio odluku o privremenoj obustavi cijepljenja od 3. do 15. kolovoza za tri lokacije – Dom sportova (Trg Krešimira Ćosića 11), Sportska dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina (Trg hrvatskih pavlina 1) i Srednja tehnička škola Jelkovec (Vladimira Strahuljaka 1, Sesvete).

Cijepljenje u Zagrebu tijekom kolovoza bit će organizirano na lokaciji Zagrebačkog velesajma (Paviljon 6, Avenija Dubrovnik 15) ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 sati te utorkom i četvrtkom od 15 do 19 sati. 

Tekst: HINA/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply