Održana treća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Grada Zagreba

Održana treća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Grada Zagreba

U Gradskoj upravi održana je treća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Grada Zagreba, a prva sjednica s novom Gradskom upravom, na sjednici su prisustvovali predsjednik GSV-a Igor Škrgatić, Danijela Dolenec nova dopredsjednica GSV-a, dopredsjednik Anto Jelić, gradonačelnik Tomislav Tomašević, zamjenik Luka Korlaet, te predsjednik Saveza samostalnih sindikata Mladen Novosel, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Mihael Furjan te iz Nezavisnih hrvatskih sindikata Marija Hanževački.

– Želja je bila da se nađemo prije ljetne stanke i da uz gostovanje gospodina gradonačelnika i uz gospodina Furjana Predsjednika udruge Hrvatskih poslodavaca, gospodina Novosela i gospođe Hanževački predstavnice sindikata. Cilj ove sjednice je da se upoznamo, popričamo o važnosti socijalnog dijaloga i o tome što svaka strana od njega očekuje, kako bi u rujnu odmah krenuli s radom i aktualnim temama. – rekao je, predsjednik GSV-a Igor Škrgatić.

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec, nova je dopredsjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Grada Zagreba.

-Na prvoj sjednici ispred grada Zagreba apsolutno smo izrazili spremnost I volju kao što smo i najavljivali u svom programu da se socijalni dijalog u Gradu Zagrebu značajno unaprijedi. U tom smislu ćemo posvetiti dužnu pažnju i redovitom sastajanju i stavljanju na dnevni red sve one teme koje mislimo da su sada od važnosti za socijalni dijalog i u kontekstu radničkih prava i zaštita rada u kontekstu obnove Grada Zagreba, rada u kontekstu pandemije i svih drugih tema koje mislimo da će doći na dnevni red već od rujna, kada je najavljena sljedeće sjednice.- rekla je Danijela Dolenec, nova je dopredsjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Grada Zagreba.

Na sjednici je dogovoren kalendar održavanja sjednica, one bi se održavale prve srijede u mjesecu, isto tako članovi GSV-a biti će pozivani na sjednice Gradske skupštine i aktivno će se uključiti u rad same sjednice, kako bi bili što bolje upoznati s problemima u Gradu Zagrebu.

– S obzirom na velike probleme s kojima se Grad Zagreb suočava, rješenje vidimo jedino kroz socijalni dijalog, suradnju, mogućnost da se ti veliki problemi i riješe na obostranu korist i poslodavaca i sindikata i u konačnici na korist građana grada Zagreba. Članovi GSV-a automatski će se pozivati na sve sjednice Gradske skupštine, moći će prisustvovati u raspravama,  direktno razgovarati sa zastupnicima u stankama sa pročelnicima gradskih ureda,  direktorima gradskih poduzeća. Veliki su izazovi pred nama i financijski, ali i oko obnove, a kroz suradnju možemo doći  do zajedničkih rješenja na obostranu korist.- zaključio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.hr

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply