U Zagrebu 33 nove zaražene osobe

U Zagrebu 33 nove zaražene osobe

Zagreb broji nove 33 koronavirusom zaražene osobe u protekla 24 sata, priopćio je u srijedu Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Trenutno je u Zagrebu 131 aktivan slučaj zaraze.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Zavoda obrađeno je 276 uzoraka, od kojih je 16 bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 20 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 23 osobe. 

Od 20 covid pozitivnih osoba pet su kontakti s ranije zaraženim osobama, šest osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, a kod tri novooboljele osobe moguća je izloženost u drugim županijama tijekom korištenja godišnjeg odmora u Splitu i na Pagu.

Kod četiri osobe moguće je izlaganje prilikom obiteljskih i ostalih okupljanja (vjenčanja, izlasci), a dvije novooboljele osobe doputovale su iz BIH i Španjolske.

Broj potencijalno ozdravljenih, odnosno oporavljenih osoba je 68.868, što je 11 osoba više nego u utorak.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika. U Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih osoba.

Tijekom utorka na cjepnom punktu Zagrebačkog velesajma cijepljeno je 4215, a na lokalnim punktovima 2625 osoba, što je ukupno 6840 osoba. Na javni poziv za cijepljenje cjepivom Janssen odazvalo se 717 osoba.

Tekst: HINA/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply