U Zagrebu zaraženo novih 14 osoba

U Zagrebu zaraženo novih 14 osoba

U Zagrebu je zabilježeno 14 novih osoba oboljelih od koronavirusa u protekla 24 sata, a aktivno je 70 slučajeva zaraze, izvijestio je u petak Nastavni zavod za javno zdravstvo “Andrija Štampar”.

Broj potencijalno ozdravljenih, odnosno oporavljenih je 68.833, što je 14 osoba više nego u četvrtak.

Služba za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda u protekla 24 sata obradila je 315 uzoraka, od kojih je šest bilo pozitivno na covid-19.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 14 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za deset osoba.

Od 14 pozitivnih osoba pet je zasad negativne epidemiološke anamneze, a četiri su kontakti pozitivnih osoba. Kod jedne oboljele osobe moguća je izloženost tijekom korištenja godišnjeg odmora u Zadru, jedna osoba doputovala je iz Češke, a kod jedne je moguća izloženost u zdravstvenoj ustanovi.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika.

U Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih osoba.

Na zagrebačkim cijepnim punktovima u četvrtak su cijepljene su 3664 osobe, od čega je bilo 470 prvih doza cjepiva Janssen, temeljem javnog poziva.

Nastavni zavod podsjeća da je u subotu, 17. srpnja cijepljenje po javnom pozivu cjepivima Janssen i Pfizer bez prethodnog naručivanja organizirano u vremenu od 8 do 12 sati na Zagrebačkom Velesajmu (Avenija Dubrovnik 15, Paviljon 6).

Tekst: HINA/ZNA
Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply