Prva HNL: Dinamo porazom započeo domaće prvenstvo

Prva HNL: Dinamo porazom započeo domaće prvenstvo

Dinamo je  porazom otvorio novu sezonu u HT Prvoj ligi, nogometaši Slavena Belupa, predvođeni nekadašnjim trenerom iz Dinamove akademije i svojedobnim članom maksimirskoga stručnog stožera, Deanom Klafurićem, slavili su na maksimirskom travnjaku s 2:0.

Bila je to druga pobjeda koprivničke momčadi protiv Dinama u Zagrebu, a prethodna datira iz sezone 2004/’05. kad su bili bolji s 2:1.

Ovoga petka mrežu su tresli Ivan Krstanović i Bruno Bogojević, a obojica su u svojoj dosadašnjoj karijeri Dinamu zabili po tri gola.

Dominik Livaković u 51. je minuti istrčao daleko od svojih vrata, izvan kaznenoga prostora, i dočekao dugu loptu sa suparničke polovice terena. No, u  ključnom se trenutku poskliznuo, i to pri samom pokušaju ispucavanja lopte. Bilo je to u trenucima kad je Maksimir okupao snažan ljetni pljusak. Nespretno je dohvatio loptu, ona se pritom dokotrljala do Krstanovića koji je „vrebao iz prikrajka“ i poslalo ju u prazan gol. Gosti su spretno reagirali i u 84. minuti kad su iskoristili Dinamov „va banque“ pristup. Nemanja Glavčić proigrao je Bogojevića koji se sjurio s desne strane i vješto pogodio suprotni donji kut.

Samo 12 minuta kasnije sudac Marin Vidulin pokazao je jedanaesterac za Dinamo nakon starta mladog Lovre Zvonareka na Stefana Ristovskog, Naknadnim pregledom VAR-a sudac je ipak povukao prvotnu odluku i odustao od kaznenog udarca.

Gosti su zaprijetili u 24. minuti kad je Glavčić ubacio lijevom nogom iz slobodnog udarca s desne strane uza samu aut-crtu. Zavrnuo je u peterac, bila je to jedna od onih „hipnotiziranih“ lopti koju nitko nije uspio dohvatiti, odbila se od trave u – gredu. Odmah potom u blok su ušli Ristovski i Bartol Franjić.

Greda se odmah potom tresla i na drugoj strani. Rasmus Lauritsen u 36. je minuti lansirao visoku dubinsku loptu sa svoje polovice u suparnički kazneni prostor, utrčao je Lirim Kastrati i spretno gađao u trku volejem s 12 metara pogodivši gredu.

Dinamo je nadomak pogotku bio i u 56. minuti kad je Ristovski osvojio loptu pred Slavenovim kaznenim prostorom, poslao udesno za Marija Gavranovića, a on iz poluokreta torpedirao loptu uza sami suprotni donji kut. U velikoj je prilici bio Duje Čop u 77. minuti, ali je s pet metara s desne strane poslao loptu pored gola.

Tekst: GNK Dinamo/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

40 item(s) « of 2 »

Leave a Reply