GRADSKA SKUPŠTINA: Za ravnatelja “Komedije” imenovan Miljenko Puljić

GRADSKA SKUPŠTINA: Za ravnatelja “Komedije” imenovan Miljenko Puljić

Zagrebačka Gradska skupština u četvrtak je na sjednici za ravnatelja Zagrebačkoga gradskog kazališta “Komedija”, na prijedlog kazališnog vijeća, imenovala violinista Miljenka Puljića, a četverogodišnji mandat počinje mu teći 26. srpnja.

U obrazloženju odluke navodi se da je Puljića kazališno vijeće za ravnatelja “Komedije” predložilo na temelju predloženoga četverogodišnjeg programa rada koji obavezno sadrži financijski i kadrovski plan.

Kazališno vijeće “Komedije” objavilo je  9. travnja natječaj za imenovanje ravnatelja te je 3. svibnja utvrdilo da su na natječaj u roku pristigle tri prijave – Morane Foretić, akademske redateljice, Marka Jurage, akademskog redatelja i Miljenka Puljića, akademskog muzičara violinista i profesora violine.  Nakon obavljenih razgovora, detaljne analize dostavljenih četverogodišnjih programa i diskusije, Kazališno vijeće je jednoglasno predložilo Gradskoj skupštini Grada Zagreba imenovanje Miljenka Puljića ravnateljem “Komedije”.

Po mišljenju svih članova Kazališnog vijeća prijedlog četverogodišnjeg programa rada koji je podnio Puljić sveobuhvatno pristupa organizaciji rada i izazovima koji se nalaze pred “Komedijom” zbog pandemije te posljedica potresa. Ocijenili su da njegov program sadrži najbolji kadrovski, financijski i repertoarni plan, sukladan potrebama i mogućnostima tog kazališta.

Dugogodišnji rad u “Komediju”,  iskustvo na vodećim funkcijama kulturnih institucija kao i u organizaciji raznih značajnih kulturnih manifestacija i programa, višegodišnji rad u kulturi na rukovodećim funkcijama te umjetnička i poslovna naobrazba, po mišljenju svih članova Kazališnog vijeća, velika su prednost Miljenka Puljića u budućem vođenju. 

Uz to, zastupnici zagrebačke Gradske skupštine na današnjoj su sjednici na osobni zahtjev razriješili dužnosti ravnateljicu Centra za kulturu Histrionski dom Elizabetu Vrbančić, s danom 31. kolovoza te su za vršitelja dužnosti imenovali Enesa Hodžića s 1. rujnom do imenovanja ravnatelja na temelju javnog natječaja. 

Tekst:HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply