U Zagrebu 17 novih slučajeva zaraze

U Zagrebu 17 novih slučajeva zaraze

U Zagrebu je, po podacima HZJZ-a, zabilježeno 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a trenutno je aktivno 70 slučajeva, izvijestio je u četvrtak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) “Andrija Štampar”.

Broj potencijalno ozdravljenih ili oporavljenih je 68.819, što je sedam osoba više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a obrađeno je 305 uzoraka, od kojih je sedam bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali osam novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za tri osobe. Od osam pozitivnih osoba, četiri su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, tri su kontakti pozitivnih osoba, a kod jedne je oboljele osobe moguća izloženost tijekom godišnjeg odmora u Splitu. 

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika.

U Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih osoba.

Tijekom srijede na cijepnim punktovima Grada Zagreba cijepljeno je 3511 osoba, od čega je bilo 483 prvih doza cjepiva Janssen, temeljem javnog poziva.

Sutra je organizirano i cijepljenje po javnom pozivu cjepivom Janssen bez najave, a organizirano je u vremenu od osam do 12 sati na punktovima za masovno cijepljenje Domova zdravlja Zagreb – Centar, Zapad i Istok, i to na lokacijama Dom sportova, Sportska dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina te u Srednjoj tehničkoj školi Jelkovec.

Tekst: HINA/ZNA

Foto Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply