GRADSKA SKUPŠTINA: Prvi aktualni sat gradonačelnika Tomaševića, bez teških tema

GRADSKA SKUPŠTINA: Prvi aktualni sat gradonačelnika Tomaševića, bez teških tema

Na prvom aktualnom satu gradonačelnika Tomislava Tomaševića dočekala su pitanja koja se odnose na obnovu škola koje su oštećene u potresu, zbrinjavanje otpada, produljenje Branimirove i vječita tema Dinamo.

Gradska zastupnica SDP-a Davorka Moslavec Forjan postavila je pitanje vezano za obnovu osnovne škole Vugrovrec-Kašina koja je jako stradala u potresu, a čiji učenici odlaze u drugu školu.

– Obnova kasni za sve škole. Nažalost, niti jedna škola do početka nove školske godini neće biti gotova. – odgovorio gradonačelnik Tomašević.

Nezavisni zastupnik Trpimir Goluža postavio je pitanja vezana za izgradnju dječjeg vrtića u Sesvetskom Kraljevcu koji je prijeko potreban i postavljeno pitanje produljenja Branimirove ceste s kojom bi se uveliko rasteretio promet u Sesvetama.

-Prioritet je izgradnja vrtića u Sesvetskom Kraljevcu, koji će krenuti u realizaciju slijedeće godine, i za taj projekt povući će se sredstva iz EU fondova. Produžetak Branimirove je još uvijek u aktualnoj prvoj fazi.- rekao je gradonačelnik.

Buka je popriličan problem u samom centru grada na koju je upozorio Robert Faber iz Zagreb je naš.

-Upoznati smo s problemom buke u samom centru grada, možemo aktivirati redare, potrebna je i inspekcija koja će utvrditi je li došlo do prekoračenja buke. Revidirat ćemo način na koji se daju dozvole za terase ugostiteljskim objektima i manifestacije.- rekao je Tomašević.

Zastupnik Petek postavio je pitanja oko gospodarenja otpadom.

-Ja sam jako nesretan sa sustavom zbrinjavanja otpada, i nadam se da ćemo do kraja našeg mandata zatvoriti Jakuševac.- rekao je gradonačelnik.

Mostov zastupnik Marko Sladoljev postavio je pitanje oko izgradnje dvorane u OŠ Ante Kovačića i što je sa Statutom Dinama.

– Što se tiče OŠ Ante Kovačića projekt ide dalje. Što se tiče Dinama tim pitanjem bavit ćemo se kada ćemo razgovarati s Dinamom oko novog stadiona. Ne mislim davati gradsko zemljište u koncesiju udruzi građana koja nema demokratsko ustrojstvo. Volio bih da dođe do dogovora oko novog stadiona, ali da imamo transparentno upravljanje udrugom.- zaključio je gradonačelnik Tomašević.

Nakon aktualnog sata odmah je na red došla prva točka dnevnog reda, Prijedlog Zaključka o prihvaćanju
Stečajnog plana stečajnog dužnika TŽV Gredelj d.o.o. u stečaju, 40 zastupnika je jednoglasno prihvatio predloženi stečajni plan.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply