GRADSKA SKUPŠTINA: Druga sjednica ponovno na staroj adresi

GRADSKA SKUPŠTINA: Druga sjednica ponovno na staroj adresi

Druga sjednica Gradske skupštine održava se po prvi puta nakon godinu i pol od potresa na staroj adresi.

Predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović izvijestio je na početku sjednice kako je na sjednici prisutno 41 od ukupno 47 zastupnika. Zastupnika HSLS-a  Darka Klasića mijenja Kristijan Jelić, a Mostovog Zvonimira Troskota, koji je jučer zamrznuo svoj mandat, mijenja Lovro Marković.

Na sjednici se nalaze 30 točaka dnevnog reda te pet točaka po hitnom postupku, koje se odnose na smanjenje koeficijenta za obračun plaće službenika i namještenika, Prijedlog zaključka o prihvaćanju Stečajnog plana stečajnog dužnika TŽV Gredelj d.o.o. u stečaju, Prijedlog zaključka o prihvaćanju Stečajnog plana za stečajnog dužnika RIZ-ODAŠILJAČI, dioničko društvo u stečaju,  Prijedlog zaključka o imenovanju članova Odbora za nacionalne manjine i Prijedlog zaključka o razrješenju dužnosti člana i izboru člana Odbora za kontrolu, Odbora za mladež i Odbora za mjesnu samoupravu.

Na današnjoj sjednici nalazi se Prijedlog odluke o ustrojstvu i djelokrugu gradskih upravnih tijela. Ustrojstvo Gradske uprave s 27 gradskih upravnih tijela otežava koordinaciju među gradskim tijelima, a time i efikasnost donošenja i provođenja odluka. Također, takvo je ustrojstvo dovelo do strukture radnih mjesta s velikim brojem rukovodećih položaja, kao i značajnih raskoraka u unutarnjem ustrojstvu gradskih upravnih tijela. Novim ustrojem gradskih upravnih tijela predlaže se znatno smanjenje njihova broja na način da se pojedina gradska upravna tijela spajaju, odnosno preuzimaju poslove iz drugih gradskih upravnih tijela, određena se gradska upravna tijela ukidaju i ustrojava se jedno novo gradsko upravno tijelo, tako da se ustrojava ukupno 16 gradskih upravnih tijela.

Za vrijeme usvajanja dnevnog reda Klub HDZ-a zatražio je stanku od pola sata kako bi se konzultirali oko točaka koje su došle po hitnom postupku.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR/HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

26 item(s)

Leave a Reply