EURO 2020: Kopenhagen, grad u kojem vas sve podsjeća na neka stara vremena

EURO 2020: Kopenhagen, grad u kojem vas sve podsjeća na neka stara vremena

Kopenhagen je glavni i najveći grad Danske, nalazi se na istočnoj obali otoka Zelanda, po zadnjem popisu stanovništva sa širom okolicom broji oko dva milijuna stanovnika, dok u užem dijelu grada živi oko 780 tisuća stanovnika.

Na prvi pogled imate dojam kao da je vrijeme stalo i kao da iza njih nije doba izolacije i korone, jer na ulicama rijetko tko nosi masku, u većini dućana isto nije obavezna, jedino gdje se mora nositi je javni gradski prijevoz.

Hodajući gradom na svakom ćošku dočekat će vas Danska zastava, opuštena atmosfera, za takvu opuštenu atmosferu djelomično je krivo trenutno nogometno ludilo koje vlada cijelom Europom, a k tome Danci su odigrali dobru utakmicu s Welsom i osigurali prolazak u četvrtfinale.

I u tako uređenoj zemlji kao što je Danska, postoje problemi u zdravstvu, na koje su danas svojim prosvjedom upozorile medicinske sestre koje već duže vrijeme prosvjeduju u Danskoj, jer nisu zadovoljne svojim statusom, lošom plaćom i neadekvatnim uvjetima rada. I Mala sirena turistička atrakcija Kopenhagena, dobila je crvenu majicu kakvu su nosile sudionice prosvjeda.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

CATEGORIES
Share This