EURO/DALIĆ: Sve je u našim rukama

EURO/DALIĆ: Sve je u našim rukama

Svaki poraz teško pada, ali još uvijek je sve u našim rukama, istaknuo je izbornik hrvatske nogometne reprezentacij Zlatko Dalić na novinarskoj konferenciju u Glasgowu uoči sutrašnjeg ogleda protiv Češke u 2. kolu D skupine EP-a.

“Svaki poraz teško pada i ostavi posljedice pa makar bio na Wembleyju od Engleske. Nije to lako, no znamo da je sve u našim rukama. U momčadi je dobra atmosfera, željni smo dobrog rezultata,” naglasio je izbornik.

Hrvatski strateg je istaknuo kako je optimist uoči sutrašnjeg ogleda protiv Češke.

“Optimist sam zbog utakmice s Belgijom i Engleskom u kojima smo bili ravnopravni. Nedostajala nam je igra prema naprijed, bila je slaba, loša, preslaba. Sutra to moramo popraviti. Ako ne popravimo igru prema naprijed nećemo dobro  proći,” kazao je.

Dalić je najavio promjene u sastavu, dodavši kako će postaviti ofanzivniju formaciju.

“Bit će to ofanzivnija formacija. Bit će promjena, no vidjet ćemo što i kako. Nedostajalo nam je probojnosti i igra u završnici, to moramo pojačati.”

Naglasio je kako su Česi iznimno opasni kada iz bloka s pet, šest igrača krenu prema naprijed.

“Oni zaista brzo izlaze iz bloka u napad, to je njihova moć i snaga. No izlazak s puno igrača daje i nama šansu. Mi do sada nismo dolazili s dovoljno igrača u završnicu i to nam je nedostajalo, to moramo popraviti.” 

Istaknuo je kako “Vatrenima” treba pobjeda koja bi nam dala dodatnu snagu i energiju.

Lovren: Mi smo najbolji kada je najteže

Mi smo najbolji kada je najteže, istaknuo je branič hrvatske vrste Dejan Lovren na novinarskoj konferenciju u Glasgowu uoči sutrašnjeg ogleda protiv Češke u 2. kolu D skupine EP-a.

Lovren je propustio susret prvog kola protiv Engleske zbog ozljede koljena, no branič ruskog prvaka Zenita je sada spreman i konkurira za sastav.

“Dobro se osjećam, pozitivan sam i na raspolaganju sam. Spreman sam zaigrati, na izborniku je da odluči tko će igrati,” kazao je Lovren na Hampden Parku.

Za razliku od Hrvatske koja je otvorila turnir porazom od Engleske, Česi su u prvom susretu porazili Škotsku.

“Očekujemo tvrdu utakmicu. Moramo ostati pozitivni i vjerovati u sebe. Česi su u naletu, osvojili su tri boda. U boljoj su poziciji, no vjerujem u našu ekipu. Mi smo najbolji kada je najteže. Izaći će pravi karakter. Moramo igrati pametno i idemo po tri boda,” istaknuo je.

Lovren je naglasio kako je usprkos početnom porazu od Engleske i dalje sve u našim rukama.

“Mi nismo ekipa koja gleda druge, jedino ako moramo. Koncentrirani smo na svoju utakmicu, još uvijek je sve u našim rukama.”

Dodao je kako igrači prate druge reprezentacije.

“Pratimo svaku utakmicu jer nemamo u sobama što pametnije raditi. Mogu izdvojiti Francusku i Italiju kao za favorite. Međutim, po moje mišljenju Francuzi su najveći favoriti. Imaju kvalitetu, znaju što rade, imaju bezbroj kvalitetnih igrača na  klupi. Italija, također radi fantastičan posao,” zaključio je Lovren.

Susret između Hrvatske i Češke na raspredu je u petak u 18.00 sati.

Tekst: HINA

Foto: HINA/ Daniel Kasap

Glasgow, 17.06.2021 – Trening Hrvatske reprezentacije na Hampden parku uoći utakmice 2. kola EURO 2020 sa Češkom. Na fotografiji Zlatko Dalić. foto HINA/ Daniel Kasap/ dk

Leave a Reply