Vuković: Pred Zagrebačkim holdingom niz zahtjevnih zadaća

Vuković: Pred Zagrebačkim holdingom niz zahtjevnih zadaća

Novi predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković i član uprave Ante Samodol obratili su u srijedu zaposlenicima te tvrtke, istaknuvši da ih u sljedećem razdoblju očekuje niz zahtjevnih zadaća, koje se moraju postići bez dizanja cijena usluga.

“Pred nama je, u svrhu učinkovitog osiguranja javnih dobara i usluga za građane i gospodarstvo, niz zahtjevnih zadaća”, poručio je Vuković u pismu koje je zaposlenicima Holdinga poslao nakon što u srijedu preuzeo upravljanje Holdingom. 

Vuković je nabrojao da su među tim zadaćama financijsko stabiliziranje Holdinga i upravljanje dugom, kontrola i smanjenje troškova, organizacijsko restrukturiranje sustava otklanjanjem internih manjkavosti i zapreka, preokret s pada na rast produktivnosti.

Poručio je da će to zahtijevati i “primjeren angažman” zaposlenika, te osiguranje izvora za nova ulaganja od infrastrukture do digitalizacije.

Član Uprave Ante Samodol je u pismu istaknuo da se sve te zadaće moraju postići unutrašnjom snagom i to “bez dizanja cijena i prebacivanja tereta na građane”.  

Među ostalim, u pismu se navodi da je imperativ neutralizirati političku samovolju kod javne nabave i odabir ponuđača potpuno otvoriti tržišnoj kompeticiji.

“Naravno da smo otvoreni za poslovnu suradnju s privatnim sektorom, gdje god će rezultat biti veća učinkovitost i kvaliteta naših usluga i dobara”, najavio je.

“Od zaposlenika očekujem ono što će pokazivati nova Uprava, striktno poštivanje utvrđenih pravila igre i zakona te preuzimanje odgovornosti za rezultate svoga rada”,  poručio je Vuković.

Dodao je da neće biti drugih kriterija u vrednovanju osim rezultata rada, a cilj je  kreirati poticajnu klimu, gdje će radnicima dolazak na posao činiti zadovoljstvo. 

Leave a Reply