Projekt Art park od 11. lipnja ponovno u parku Ribnjak

Projekt Art park od 11. lipnja ponovno u parku Ribnjak

Umjetničko-zabavni projekt Art park i ovog će se ljeta, počevši od petka 11. lipnja, ponovno smjestiti u parku Ribnjak, uz Centar mladih Ribnjak.

Kako je najavljeno, posjetitelje će dočekati svježe oslikana i osmišljena street art galerija, odličan glazbeni program i ugodno druženje, s krovnom umjetničkom temom “Odiseja u svemiru: 2021.”.

Boris Bare, jedan od organizatora Art parka te umjetnički voditelj projekta, rekao je da se legendarna Kubrickova Odiseja u svemiru događala u budućnosti, a ova svemirska odiseja vodi direktno u sadašnjost. 

“Vrijeme nekih ‘novih’ epidemija već je stiglo, plaćanje kriptovalutama polako preuzima vodstvo, a mi se sve više zamišljamo kako letimo prema nekim drugim planetima”, dodao je.

Po njegovim riječima, odlični domaći umjetnici su udružili snage, tako da posjetitelje očekuje “veliki prasak boja” i raznovrstan program po principu ‘za svakog ponešto’ tijekom iduća skoro tri mjeseca.

Ovogodišnji veliki mural, dug 60 metara, potpisuje umjetnički kolektiv Jutarnja šetnja. “Tema je bio svemir, a kako ne bismo previše otkrivali, pozivamo vas da dođete u petak i lansirate se zajedno s nama u tom smjeru”, poručili su iz tog kolektiva.

Na vikend otvorenju, koje počinje u petak, glazbu će birati Jeff Jarunsky i Kuna, u subotu nastupaju Carlito i Zak te duo La papa, koji čine Nikola Dabac (ukulele, vokal) i Stanislav Kovačić (violončelo, prateći vokali), dok je u nedjelju za glazbu zadužen Dj Jogurt.

Do 4. rujna Art park donosi brojne radionice za velike i male, glazbene i filmske večeri, jutarnje satove joge, program posvećen održivosti, recikliranju i “zelenim pričama”, stolni tenis, ljuljačku za čitanje, redovite vintage buvljake, piknike, izložbe i prezentacije mladih umjetnika.

Projekt se u svom šestom izdanju održava uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, Grada Zagreba te podršku sponzora, a program se može pratiti na www.artparkzagreb. com i putem društvenih mreža.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply