“Krov za Hrvatsku” – montažna kuća za sedmeročlanu obitelj iz Čučerja

“Krov za Hrvatsku” – montažna kuća za sedmeročlanu obitelj iz Čučerja

Međunarodna udruga gradišćanskih Hrvata Hrvat S.A.M. (Slovačka – Austrija – Mađarska) iz Zagreba, a na inicijativu biskupa dr. sc. Egidija Živkovića organizira humanitarnu akciju Krov za Hrvatsku, a u  čijem sklopu će se izgraditi drvene montažne kuće za 20 obitelji s područja koja su najteže pogodili prošlogodišnji potresi.

Trenutno su u tijeku radovi za novi dom sedmeročlane obitelji Brajković iz Čučerja čija je kuća u potresu u cijelosti uništena pa žive razdvojeno na tri adrese.

Kuća od 85 m2 će danas biti završena, a dopremljena je u tri šlepera iz Eisenstadta. Državne i lokalne vlasti su izdale potrebnu dokumentaciju i izgradile temelj za 85 m2  s priključcima za vodu, struju, kanalizaciju, plin i telefon.

„Veliko mi je zadovoljstvo vidjeti kako je zajedničkim nastojanjem, trudom i srcem ovako nešto ostvarivo. Upravo u ovim teškim trenutcima kakvi su ovi poslije potresa i u tijeku pandemije je lijepo znati da imaš nekoga svog koji o tebi brine i koji proživljava tvoju nesreću. Hvala gradiščanskim Hrvatima i ocu biskupu Egidiju što su u nama, u Gradu Zagrebu prepoznali istinskoga partnera, onog koji je uvijek otvorenih vrata za svaku humanitarnu aktivnost!“, izjavila je Jelena Pavičić Vukičević, obnašateljica dužnosti gradonačelnika.

Tekst: Zagreb.hr

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply