Iz NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ mole građane da ne dolaze na Zagrebački Velesajam ukoliko nisu naručeni

Iz NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ mole građane da ne dolaze na Zagrebački Velesajam ukoliko nisu naručeni

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ mole građane da ne dolaze na Zagrebački Velesajam ukoliko nisu naručeni za cijepljenje te da ne dolaze prije ugovorenog termina kako bi se izbjeglo stvaranje nepotrebne gužve. Dovoljno je doći 5 minuta prije dogovorenog termina te naglašavaju kako cjepiva ima dovoljno za sve naručene.

Poručuju kako građani koji nisu naručeni za cijepljenje, a dođu na Velesajam, neće biti cijepljeni. Građani se pozivaju preko platforme Cijepise.zravlje.hr ili od liječnika obiteljske medicine i samo će ti građani biti cijepljeni prema rasporedu prijave.

Građani se mole i da održavaju propisani fizički razmak dok čekaju svoj red na cijepljenje. Angažirano je 25 covid-redara i pet pripadnika civilne zaštite po smjeni koji paze na održavanje razmaka, ali još jedom se apelira na odgovornost građana da štite sebe i druge.

Podsjetimo, do sada je na Velesajmu procijepljeno gotovo 19.000, a danas će cjepivo primiti još 4500 osoba. Stručnjaci naglašavaju kako je učinkovito cijepiti se bilo kojim od ponuđenih cjepiva, a danas je na Velesajmu započelo i cijepljenje Pfizerom.

Raspored cijepljenja na Zagrebačkom velesajmu:

Utorak, 20.4., od 8,00 do 19,00 sati

Srijeda, 21.4., od 8,00 do 19,00 sati

Četvrtak, 22.4., od 08,00 do 19,00 sati

Petak, 23.4., od 8,00 do 13,00 sati

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply