FOTO: Hotelijersko-turistička škola uskoro na novoj adresi

FOTO: Hotelijersko-turistička škola uskoro na novoj adresi

Na Trgu Luke Botića, započeli su radovi na rekonstrukciji i prenamjeni bivšeg Učeničkog doma u Hotelijersko – turističku školu. U ime zamjenice i vršiteljice dužnosti gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Jelene Pavičić Vukičević, radove na tri objekta za potrebe Hotelijersko – turističke škole najavili su ravnateljica škole Zdravka Krpina i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

– Nakon potresa u ožujku prošle godine koji je pogodio Zagreb naša škola je srušena. Radujem se da se nastavljaju radovi na novoj lokaciji koji će vrlo brzo biti gotovi i tako će naša škola sa 720 učenika i 84 profesora, odnosno jedan veliki kolektiv od stotinjak djelatnika dobiti adekvatan prostor u kojima će moći djelovati i razvijati znanje i vještinu učenika na kojoj počiva jedna velika grana hrvatske privrede. Sretna sam što smo u blizini Autobusnog i Glavnog kolodvora na ovako velikom prostoru koji će uskoro zaživjeti,- rekla je ravnateljica Hotelijersko turističke škole, Zdravka Krpina.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, Ivica Lovrić kazao je kako se zagrebački projekt škologradnje nastavlja svakodnevno, odnosno svakotjedno.

– Nalazimo se na Botićevom trgu gdje je desetljićima bio Učenički dom, a koji je prestao s radom prije pet godina i ideja je bila urediti adekvatne prostore za Hotelijersko – turističku školu koja je do prije godinu dana radila u Frankopanskoj ulici u neprimjerenim uvjetima, prvenstveno koji nisu prostornim kapacitetima omogućavali suvremeni rad i rad u jednoj smjeni,- rekao je pročelnik Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Radovi na prenamjeni Učeničkog doma u Hotelijersko – turističku školu započeli su 2018. godine, trećina radova je izvršena, ali je izvođač radova otišao u stečaj i radovi su prekinuti.

– Raspisan je novi natječaj, odabran je izvođač i danas službeno nastavljamo s radovima na uređenju bivšeg Učeničkog doma u svrhu Hotelijersko – turističke škole. Moramo reći da se radi o zaštićenim objektima koji su u povijesno zaštićenoj zoni i da mi na jedan način povijesno vrijedne objekte koji će se obnoviti sukladno pravilima zaštite ujedno stavljamo u suvremenu funkciju jedne moderne srednje škole 21. stoljeća koja kad se useli moći će raditi u jednoj smjeni. Dali smo si rok i to javno da će radovi biti završeni u roku od 12 mjeseci!- kazao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje.

Ukupna građevinska bruto površina rekonstrukcije i prenamjene je 4.245,60 m². Cijena prva faza rekonstrukcije bila je 9 milijuna kuna + PDV, a cijena druge faze je 20 milijuna kuna + PDV.

Tekst: ZNA/Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply