Predstavljena nova mobilna aplikacija “Moje Sljeme”

Predstavljena nova mobilna aplikacija “Moje Sljeme”

Nova mobilna aplikacija Grada Zagreba “Moje Sljeme“, koja na jednome mjestu, kako je rečeno, sadržava sve – mapu staza sa svim korisnim parametrima te rute i navigaciju prema željenim odredištima, predstavljena je u četvrtak kod Pilane Blizneca. 

Istaknuto je kako je riječ o prvoj takvoj aplikaciji u regiji te među prvima u svijetu, a osim za sugrađane, ona je “izvrstan je alat” za povećanje kvalitete turističke usluge za strane i domaće posjetitelje. 

Svrha projekta je predstaviti korisniku sadržaj Medvednice te mu omogućiti osnovne navigacijske funkcionalnosti prilikom posjeta.

Glavne funkcionalnosti aplikacije su navigacija po stazama ili odabranom odredištu, mape staza grupirane po trajanju uspona te ostale informacije vezane za svaku stazu i pretraga staza pomoću filtara, kao što su duljina i težina uspona i popis odredišta na stazi.

„Aplikacija će omogućiti sugrađanima da na jedan siguran način koriste sve staze koje Medvednica nudi. Sigurna sam da će biti korisna mnogima kao dodatna motivacija da se pokrenu i provedu aktivan odmor u prirodi, a u konačnici će mnogima odlazak u prirodu učiniti atraktivnijim“, istaknula je obnašateljica dužnosti zagrebačkoga gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević preko videopoziva jer je u samoizolaciji zato što je pozitivna na koronavirus. 

Pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco rekao je da je Grad Zagreb “lider u digitalizaciji javnih usluga u Hrvatskoj” te da je ta aplikacija rezultat sustavne digitalizacije javne uprave.

Administratori su spremni i na pohvale i na kritike, a sve dobre sugestije bit će odmah provedene kroz sustav, rekao je Laco te najavio da će uskoro biti spremna aplikacija na engleskom jeziku.

Aplikaciju “Moje Sljeme” Grad Zagreb je namijenio sugrađanima i svim posjetiteljima radi približavanja prirodi, aktivnog odmora na otvorenome, povratka Zagrepčana na obronke i vrhove Medvednice te poticanja zdravog načina života i populariziranja hodanja, što je od velike važnosti posebno u doba pandemije koronavirusa.

Tekst: HINA

Foto: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ 

Leave a Reply