Lovrić očekuje potvrdu zagrebačkog Stožera o povratku starijih osnovnoškolaca u klupe

Lovrić očekuje potvrdu zagrebačkog Stožera o povratku starijih osnovnoškolaca u klupe

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić izjavio je u četvrtak kako sutra očekuje potvrdu zagrebačkog Stožera Civilne zaštite o povratku učenika od 5. do 8. razreda u školske klupe od ponedjeljka.

“Ujutro će zagrebački stožer donijeti konačnu odluku, očekujem da će potvrditi prijedlog Gradskog ureda za obrazovanje da se učenici od 5. do 8. razreda u ponedjeljak vrate u školske klupe”, rekao je Lovrić za RTL.

Na pitanje što se treba dogoditi da se odluka ne potvrdi te da ostane nastava po C modelu, Lovrić je odgovorio da se sutra ili preko vikenda može dramatično pogoršati stanje, ali da u to ne vjeruje.

Kazao je kako je u Zagrebu danas 59 manje zaraženih nego prošlog četvrtka kada su donijeli odluku da će još ovaj tjedan odgoditi povratak u školske klupe.

“Ne rastu brojke, rekao bih da stagniraju posljednjih tjedan dana i vidjet ćemo kako će se stvari razvijati”, naglasio je Lovrić.

Podsjetio je da je zadnji puta Zagreb u cijelosti prešao na C model kada je bilo ukupno 1000 zaraženih učenika, a na današnji dan zaraženih je 189 učenika i 130 djelatnika.

“Danas smo na brojci nešto većoj od 189. Treba pratiti kretanje u općoj populaciji. Ni stručnjaci ne mogu predvidjeti tijek razvoja. Ako dođe do znatnog rasta i u općoj populaciji i među učenicima, razmotrit ćemo povratak na C model”, istaknuo je Lovrić.

Dodao je kako je uvjeren da će učenici završiti ovu školsku godinu u školskim klupama.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply