Otvoren dječji vrtić u Čučerju

Otvoren dječji vrtić u Čučerju

Otvoren je novoizgrađeni dječji vrtić u Čučerju – područni objekt dječjeg vrtića „Kolibri“.

-Ovo je naš treći područni objekt i sa ovime smo zaokružili jednu cjelinu u području Gornje Dubrave sa zadovoljavanjem potreba roditelja i zbrinjavanjem djece predškolske dobi. Objekt je doista prekrasan. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali, od inicijative do izvođenja i do rješavanja svih onih problema koji su se tu našli i evo pred vama je jedan prekrasni objekt s tri odgojne skupine.- rekla je ravnateljica Vesna Aralica.

Kapacitet vrtića je 70 djece u tri odgojne skupine, u sklopu vrtića nalazi se pravi edukativni prirodni parkić, sa voćnjakom, nasadom, i šetnjicom.

-Nakon osnovne škole koja ima ovdje dugu tradiciju, koja je u susjedstvu stradala u potresu i obnovljena je, mi otvaramo potpuno novu zgradu dječjeg vrtića i time nastavljamo jedan model zagrebačke gradnje škola i vrtića. Ne iz razloga što nemamo dovoljno kapaciteta za svu vrtićku djecu, već dugo svako zagrebačko dijete ima mjesto u vrtićima, ali da ne bi roditelji iz Čučerja vozili nekoliko kilometara svoju djecu u druge dijelove Dubrave, stigao je vrtić i u njihovo susjedstvo i sada će ih moći pješke dovesti do vrtića. Cilj nam je u sve zagrebačke kvartove do kojih nismo do sada uspjeli doći taj cilj dostignuti da roditelji ne moraju voziti djecu u udaljene vrtiće.- rekao je, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply