Zagreb: 101 osoba zaražena koronavirusom, 429 ih ozdravilo

Zagreb: 101 osoba zaražena koronavirusom, 429 ih ozdravilo

U Zagrebu je u posljednja 24 sata koronavirusom zaražena 101 osoba, a njih 429 je ozdravilo, izvijestio je u ponedjeljak Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

“Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 101, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 50.956, što je 429 osoba više nego jučer”, navodi se u priopćenju.

U  protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 627 testiranja na koronavirus i 60 je nalaza bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 232 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 190 osoba.

Od 232 obrađene pozitivne osobe njih 78 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 129 osoba su kontakti koronavirusom zaraženim osobama. Obrada za 14 osoba je još u tijeku.

Jedna je osoba doputovala iz BiH, a dvije su osobe djelatnici/korisnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi. Kod jedne je osobe moguće izlaganje u zdravstvenoj ustanovi, dok je kod sedam osoba moguća izloženost na radnom mjestu.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su četiri novooboljela korisnika.

Tijekom proteklog dana nije bilo indikacija za izricanje mjera samoizolacije za učenike. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se šest osoba.

Trenutno je u gradu Zagrebu 2880 aktivnih slučajeva.

Tekst: HINA/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply