Jelena Pavičić Vukičević: Zamjenici će mi biti Ivica Lovrić i Otto Barić

Jelena Pavičić Vukičević: Zamjenici će mi biti Ivica Lovrić i Otto Barić

Kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Zagreba Jelena Pavičić Vukičević objavila je u nedjelju kako će, bude li izabrana, njezini zamjenici biti sadašnji pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić i arhitekt Otto Barić.

Pavičić Vukičević objavila je to na svom facebook profilu budući da je pozitivna na covid-19 te će idući 10 dana provesti u izolaciji.

Navela je kako njezina suradnja s Lovrićem seže dublje u prošlost kada je bio ravnatelj jedne srednje škole u Zagrebu te predsjednik Udruge srednjoškolskih ravnatelja u Hrvatskoj.

“Ivica Lovrić je jedan od najzaslužnijih jer je odmah krenuo u obnovu svih objekata odgoja i obrazovanja koji su stradali u potresu. Od 175 objekata, 162 su obnovljena a 13 se obnavlja ili su u postupku javne nabave izvođača radova”, navela je Pavić Vukičević u objavljenom videu.

Za drugog svog zamjenika Otta Barića rekla je kako će za neke to biti iznenađenje.

“Kada kažemo da nam je obnova Zagreba prioritet, da nam je prioritet transformacija Grada u jednu modernu, energičnu i vitalnu metropolu te da nam je Dinamo u srcu, mnogi od vas naslućuju da se radi o poznatom arhitektu sa svjetskim referencama”. Otta Barića je, kaže, pozvala kao graditelja i vizionara, strogog  kritičara onoga što u urbanom prostru Zagreba ne valja ali i zagovaratelja stvaranja novih vrijednosti. 

Tekst: HINA/ZNA

Foto: HINA/Admir BULJUBAŠIĆ

Leave a Reply