Zimska služba u punoj pripravnosti

Zimska služba u punoj pripravnosti

Zbog vala hladnoće koji je početkom travnja zahvatio veći dio Hrvatske, pa tako i Zagreb u kojem od jutra pada snijeg, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević prisustvovala je smotri vozila i opreme Zimske službe, u Bazi zimske službe Žitnjak.

– Pozivam sve građane koji u ovom trenutku nemaju osiguranu sol, da dođu u Zagrebačke ceste, po sol koja je pakirana u vrećama po 25 kg, za svoja kućanstva i prilaze, sol je besplatna. Zimska služba je od jučer proglasila treći stupanj pripravnosti. Trenutno se na terenu nalazi dvadeset ekipa koji čiste gradske prometnice, od toga četiri ekipe intenzivno čiste sljemenske ceste. – rekao je voditelj Zimske službe, Dragan Perić.

-Upravo smo održali sastanak stožera zimske službe i ne samo da su sve ekipe u stanju pripravnosti nego su već na terenu. Prioritet je kao što znate imaju brdske ceste i sve one zone gdje Grad Zagreb ima javni prijevoz. Ovom prilikom pozvati sve naše sugrađane za poseban oprez u prometu i isto tako bi ih zamolila da večeras svi u okviru svojih aktivnosti bacimo tu sol na pločnik kako sutra pri izlasku iz naših kuća iz naših stambenih zgrada ne bi došlo do lomova i neželjenih posljedica.- rekla je, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply