U Zagrebu 347 novooboljelih od koronavirusa

U Zagrebu 347 novooboljelih od koronavirusa

U Zagrebu je ukupno 347 novooboljelih od koronavirusa, prema podatcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 46.010, što su 103 osobe više nego jučer, priopćio je u srijedu Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju tog zavoda obavljeno je 1126 testiranja na covid-19, a 228 nalaza bilo je pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 206 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 577 osoba.

Od 206 obrađenih pozitivnih osoba njih 66 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 117 osoba su kontakti zaraženih osoba.

Obrada za 15 osoba još je u tijeku, a kod jedne je moguća izloženost tijekom izlaska. Jedna je osoba doputovala iz Srbije, kod pet ih je moguće izlaganje na radnom mjestu, a kod jedne je osobe moguće izlaganje u zdravstvenoj ustanovi.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana je jedna novooboljela djelatnica i tri korisnika.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa kod 17 učenika, jednog nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovne te 11 učenika i jednog nastavnika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 330 učenika osnovnih i 240 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 18 osoba.

Trenutno je u Zagrebu 970 aktivnih slučajeva zaraze.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply