U Zagrebu 125 novih slučajeva covida-19

U Zagrebu 125 novih slučajeva covida-19

U Zagrebu je u 24 sata zabilježeno ukupno 125 novih slučajeva koronavirusa, pa je tako trenutno u glavnome gradu ukupno 997 aktivnih slučajeva covida-19, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 125, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 45.684, što je 106 osoba više nego dan ranije, stoji u priopćenju.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ dr. Andrija Štampar obavljeno je 804 testiranja na SARS-CoV-2 i 77 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 144 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 248 osoba.

Od 144 obrađene pozitivne osobe 42 su za sada negativne epidemiološke anamneze, a 74 osobe su kontakti covid pozitivnih osoba. Obrada za 12 osoba je još u tijeku, a dvije su osobe korisnici doma za starije.

Osam je osoba doputovalo iz BiH, Srbije, Sjeverne Makedonije i Austrije.

Kod jedne je osobe moguće izlaganje prilikom obiteljskog okupljanja. Dvije osobe školske dobi obrađene su od strane liječnika školske medicine, a tri su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticiran je jedan novooboljeli korisnik.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod šest učenika i dva nastavnika osnovnih te 10 učenika i jednog nastavnika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 188 učenika osnovnih i 170 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 12 osoba.

Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 997 aktivnih slučajeva.

Tekst: HINA//ZNA/I.Ć.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply