JELENA PAVIČIĆ VUKIČEVIČ: Povest ću stranku BM 365 do izborne pobjede

JELENA PAVIČIĆ VUKIČEVIČ: Povest ću stranku BM 365 do izborne pobjede

Nakon što je prihvatila kandidaturu stranke Bandić Milan 365 za gradonačelnicu Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević u četvrtak je poručila da je spremna povesti stranku do izborne pobjede.
 

Novina koju donosi je uključivanje građana u proces odlučivanja i urbana obnova Zagreba.

Jelena Pavičić Vukičević zahvalila je članovima stranke koji su njezinu kandidaturu istaknuli i ponukali je da ju prihvati, a zahvalila je i građanima koji su je proteklih tjedana zvali i slali poruke istog sadržaja. 

U izazovnim vremenima nema mjesta eksperimentiranju

“Spremna sam povesti Stranku rada i solidarnosti do izborne pobjede i to kao najjaču i najkvalitetniju stranku u Zagrebu koja ima dovoljno znanja i iskustva i to nesebično stavlja pred građane”, rekla je.

Podsjetila je kako je na dan smrti gradonačelnika Milana Bandića rekla da nije nikada razmišljala o kandidaturi, ali i dodala kako osjeća dužnost prema svim sugrađanima koji su u proteklih 20 godina davali podršku gradonačelniku Bandiću i prema svima onima kojima je Zagreb u srcu.

“Mislim da svi oni zaslužuju svoga kandidata, bolje rečeno svoju kandidatkinju – i to sam ja. I ja znam da ću i ovu stranku povesti do izborne pobjede”, poručila je i dodala kako u izazovnim vremenima nema prostora za eksperimentiranje.

Istaknula je da pobjedom Stranke rada i solidarnosti na izborima građanima jamči tri stvari, a ponajprije je tu nastavak realizacije svih socijalnih prava, pomoć poduzetnicima i obrtnicima te otvaranje novim tehnologijama.

Druga važna okosnica njihovog programa bit će urbana obnova, a treća je – uključivanje građana u proces donošenja svih odluka.

“Nema niti jednog premalog projekta, niti ijednog prevelikog projekta u koji nećemo aktivno uključiti građane da kažu što o tome  misle, da na neki način sami ispisuju programe i donose odluke o projektima i o prioritetima u gradu Zagrebu”, poručila je.   

Ocijenile je da je Zagreb danas “u doista u teškoj situaciji”, ali da u Gradskoj upravi postoji puno kompetentnih i stručnih ljudi koji su pozvani činiti maksimalno kako bi gradu tijekom obnove “udahnuli novi život i kako bi doista i dalje bio najugodnije mjesto za življenje”.

Na pitanje na čemu temelji optimizam s obzirom da im ankete daju oko pet posto, Pavičić Vukičević je odgovorila da su tek danas utvrdili nju kao kandidatkinju i da tek sada teče stvarna izborna utrka.  

Bandić je bio odličan trener, sada je vrijeme za trenericu

“Svi mi sa sobom nosimo neku svoju posebnu kvalitetu. Milan Bandić bio je fantastičan trener, ali bio je fantastičan trener jedne sjajne momčadi. Sad je jednostavno došlo vrijeme za jednu drugu terenericu i znam da istu tu momčad mogu povesti do pobjede i znam da svi mi kao ekipa imamo još puno dobrih stvari za dati građanima”, istaknula je.

Na pitanje koliko mandata bi smatrali uspjehom, rekla je da su 2017. na izborima za Gradsku skupštinu ostvarili rezultat od 23 posto, što ih je dovelo do 14 mandata te da očekuju da će na ovim izborima ostvariti i bolji rezultat. 

Jelenu Pavičić Vukičević koja je i obnašaljica dužnosti gradonačelnika Zagreba novinari su pitali i što će se događa sa ravnateljem Javne ustanove Maksimir koji je prijetio zaposlenici u upravnoj zgradi zbog čega je ondje bila i policija.

Rekla je da se susrela sa djelatnicima Javne ustanove Maksimir i ispričala im se u ime Grada Zagreba te onima koji misle da im je to dopušteno poručila “da ih takva misao mora napustiti i najbolje je da i sami napuste ta mjesta”. 

“Htjela bih poručiti svima – koji misle da im funkcija dopušta neprimjereno ponašanje, koji mobingiraju zaposlene i koji se na bilo koji način neprimjereno ponašaju prema svojim kolegicama – da sami odu. Bilo bi im bolje da si ne dopuste da ih smjenjujemo, a smijenit ćemo ih”, poručila je. 

Tekst: HINA//ZNA/I.Ć.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply