DAMIR KRZNAR: Mi smo vjerovali u ovaj uspjeh

DAMIR KRZNAR: Mi smo vjerovali u ovaj uspjeh

Svjedočili ste zaista velikom uspjehu. Mi smo unutar naše Dinamove obitelji vjerovali, kazao je trener Damir Krznar nakon što su “Modri” u uzvratnom susretu osmine finala Europske lige na stadionu Maksimir nakon produžetaka pobijedili Tottenham sa 3-0 i tako nadoknadili poraz 0-2 iz prve utakmice.

“Dogodio se idealan scenarij. Da smo rano zabili možda bi ih razljutili. Prvi gol smo zabili u pravo vrijeme, ostalo nam je dovoljno vremena za drugi. Pokušali smo zabiti i treći pogodak prije produžetka,” kazao je Krznar na konferenciji nakon utakmice otkrivši jedan detalj koji je do sada bio nepoznat.

“Nakon pobjede u Austriji u skupini, slučajno smo čuli razgovor šest, sedam naših igrača koji su bili uvjereni da ove sezone mogu do četvrtfinala, polufinala. Bilo je to lijepo čuti, ali izgledalo je kao san. No, oni su luđaci koji su ostvarili taj san,” kazao je.

Priznao je kako je ove njegov najveći trenutak u karijeri.

“Definitivno. No, ovo je plod rada cijelog stožera i bivšeg stožera. Plod rada posljednje dvije, tri godine. Dinamo konstantno raste. S Bjelicom su stigli do osmine finala, lani smo bili korak do osmine finala u Ligi prvaka. Ove godine smo napravili još jednu stepenicu više, ali najveću u posljednjih 20, 30 godina. Ovo je sigurno jedna od najljepših utakmica i ostat će mi u lijepom sjećanju.”

Premda je ovo bio njegov prvi nastup na Dinamovoj klupi, kazao je kako nije bio problem motivirati momčad.

“Specifičnost ovog stožera, ali i snaga, je što smo i do sada bili podijeljeni, ali i u ravnopravnim ulogama. Zoran Mamić je uvijek govorio mi, grupa nas sedam, osam se sjajno nadopunjava i energijom i znanjem i imali smo dovoljnu dozu autoriteta i nije bio nikakva problema.”

Poručio je kako momčad sada uživa u trenutku i ne razmišlja previše o ždrijebu.

“Uživamo u poziciji na kojoj jesmo i nek nam fortuna u ždrijebu donese bilo što, pripremit ćemo se za onoga tko dođe i, nadam se, biti ovako dobri,” istaknuo je Krznar.

Tekst: HINA//ZNA/IngaĆUŽIĆ.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply