GRADSKA SKUPŠTINA: Klub zastupnika SDP-a tražio stanku prije početka usvajanja dnevnog reda

GRADSKA SKUPŠTINA: Klub zastupnika SDP-a tražio stanku prije početka usvajanja dnevnog reda

Klub zastupnika SDP-a zatražio je stanku za klub u trajanju od pola sata zbog točke dnevnog reda Prijedlog zaključka o podmirivanju računa i nadoknadi iznosa plaćenih računa za električnu energiju građanima korisnicima stambenih kontejnera u koje su smješteni nakon potresa na području Grada Zagreba, koja je na prošloj sjednici Gradske skupštine odbijena jer je dolazila na prijedlog SDP-a.

– Tražili smo stanku ispred kluba SDP-a u trajanju od pola sata kako bismo još jednom upozorili na moram reci jedno dugoročno funkcioniranje grada i u konkretnom slučaju našeg zaključka na prošloj Gradskoj skupštini oko podmirenja računa za struju, našim sugrađanima koji žive u stambenim kontejnerima. Prije mjesec i pol dana danas pokojni, tada gradonačelnik odgovarajući na moje pitanje na aktualnom satu rekao da je pokrenuo pitanje prema vladi Republike Hrvatske da se podmire računi za struju građanima koji žive u stambenim kontejnerima. Danas znamo da se radi o 74 obitelji kojima su i u ova zimska vremena dolazili računi u iznosu i od četiri tisuće kuna prezentirali smo to računima.- rekao je Matej Mišić.

Bez obzira što je njihov prijedlog na prošloj sjednice Gradske skupštine odbijen, oni će za ovaj glasati.

-Danas mjesec i pol dana kasnije po hitnom postupku dobivamo prijedlog od strane obnašateljice dužnosti gradonačelnika Jelene Pavičić Vukičević kojim je zapravo postupila po prijedlogu zaključka koji smo mi predložili pred mjesec i pol dana, a koja je njena stranka s koalicijskim partnerom odbio, želim shvatiti i pokušavam shvatiti zbog čaga. Jel je zaista moguće da će se postupiti po prijedlogu opozicije ali će se taj prijedlog formalno odbiti samo zato jer je oporba predložila. Mi ćemo taj prijedlog prihvatiti da ide u hitnu proceduru mi ćemo ga i podržati. Međutim moram napomenuti da je vlada RH stavila opet građane Grada Zagreba u drugi red.- zaključio je Matej Mišić

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply