Započela je druga faza obnove zgrade Gimnazije Tituša Brezovačkog

Započela je druga faza obnove zgrade Gimnazije Tituša Brezovačkog

Gimnazija Tituš Brezovački pretrpjela je znatna oštećenja u potresu koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. godine, s današnjim danom počela je II. faza obnove, koja obuhvaća statičko ojačanje objekta i podizanje na razinu III seizmičke otpornosti.

– Želimo da se ta obnova doista završi 1. rujna i da u novu školsku godinu želimo dočekati u novoj sigurnoj zgradi. – rekao je ravnatelj Gimnazije Damir Jelenski.

Zgrada u kojoj se nalazi Gimnazija stara je 400 godina, i do danas je sačuvala osnovnu tlocrtnu koncepciju, karakterističnu za arhitekturu 17. stoljeća i samim time nalazi se u Povijesno urbanoj cjelini te se obnova vrši u suradnji s Gradskim zavodom za zaštitu spomenika kulture i prirode.

-Radi se o investiciji u ukupnoj vrijednosti od 45 milijuna kuna, investiciji na koju smo jako ponosni i duboko se nadam da ćemo 1.rujna ove godine vratiti učenike i učenice, nastavnike i nastavnice, svo nenastavno osoblje ovdje u školu, kako bi mogli nastavite s odgojno obrazovnim procesom na onoj razini kvalitete kao sto su to činili i dosada. Radi se o jednoj Gimnaziji koju Zagreb doista uvijek s ponosom ističe kao mjesto iznimne obrazovne kvalitete i vjerujem da ćemo ovom obnovom podariti zapravo kvalitetu prostora koji će omogućiti još veću kvalitetu odgojno obrazovanog programa i još bolje rezultate naših učenika.- rekla je Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba.

Tekst: Ivan ĆUŽIĆ/Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Inga ĆUŽIĆ

Leave a Reply