Škoro predstavio kandidaturu: Mene nitko ne može kupiti

Škoro predstavio kandidaturu: Mene nitko ne može kupiti

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u subotu je na Cvjetnom trgu istaknuo svoju kandidaturu za gradonačelnika Zagreba uz slogan „Grad za sve nas”, poručivši da njega nitko ne može kupiti niti ucijeniti.

Škoro je na predstavljanju upozorio da Zagreb ima puno problema ali i istaknuo da se problema ne boji te da se svi mogu riješiti uz htijenje, volju, snagu i hrabrost. Poručio je i da će kampanju temeljiti na projektima i budućnosti „a ne na strahu i blaćenju drugih”.

„Svi koji pošteno i odgovorno rade svoj posao nastaviti će obavljati taj posao i dalje, svi projekti i ideje koji su dobri nastavit će živjeti i dalje, a sve ono što ne valja popraviti ćemo i pokrenuti nove projekte”, kazao je Škoro.

Ističe da će Zagreb svoje dugove vratiti, popraviti financijsku situaciju, komunalnu i prometnu infrastrukturu, provesti Zakon o obnovi od potresa, nastaviti biti lider u socijalnoj politici i bolje iskorištavati europske fondove te učinkovitije koristiti svoju upravu i imovinu. Najavio je i reviziju štetnih ugovora.

Besplatni vrtići, zatvaranje Jakuševca, nacionalni stadion…

„Jamčim vam da će Zagreb od jeseni imati besplatne vrtiće, da će zatvoriti Jakuševac i bolje gospodariti otpadom, pokrenuti izgradnju suvremene bolnice i nacionalnog nogometnog stadiona koji će možda zvati po Zlatku Cici Kranjčaru”, obećao je. 

Tvrdi i da je moguće smanjiti prirez u Zagrebu za tri postotna boda.

„Jedna epoha je završena i vrijeme je za novi model upravljanja Zagrebom sukladno potrebama njegovih žitelja i postignućima 21. stoljeća”, istaknuo je Škoro.

Poručio je da je spreman odgovoriti na izazove, da zna i može „iz ničega napraviti nešto za razliku od mnogih političara koji uglavnom od nečega ne naprave ništa”, da je svjestan da nije savršen, da ne zna sve ali da ga nije strah pametnijih i sposobnijih od njega.

Pritom, dodao je, neće biti važna stranačka iskaznica nego sposobnost i predanost poslu.

Političkim protivnicima je poručio da neće odustati i da ih se ne boji. „Mene nitko ne može kupiti, zastrašiti ni ucijeniti jer sam u životu stvorio dovoljno da sam neovisan i to je ono što mnogima najviše smeta”, rekao je.

Smatra ako je HDZ u stanju ići na sedmi poraz u Zagrebu, ako je SDP izgubio troje parlamentarne izbore, onda on ima pravo izaći s kandidaturom za gradonačelnika Zagreba.

Naveo je da je spreman u Zagrebu koalirati sa svima te da je jedini uvjet da nema ucijene i trgovine.

HDZ-ov kandidat Filipović je Trnoružica

HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Davora Filipovića koji ga je u nekoliko navrata kritizirao nazvao je „Trnoružicom” . „Spavao je četiri godine, glasao za sve u zagrebačkoj skupštini, a sada se probudio i dijeli okolo lekcije”, ustvrdio je Škoro.

Za kraj se ispričao svima koje je na bilo koji način povrijedio, te svojoj obitelji , prijateljima i poslovnim suradnicima koji će ponovno biti predmetom napada i omalovažavanja.

Na Trgu Petra Preradovića uz pjesmu i skandiranje „Miro, Miro” okupilo se mnoštvo članova i simpatizera stranke kako bi podržali Škorinu kandidaturu. 

Tekst: HINA

Foto: HINA/Daniel KASAP

Leave a Reply