U Gradu Zagrebu novih 69 osoba zaraženo koronavirusom

U Gradu Zagrebu novih 69 osoba zaraženo koronavirusom

Novih 69 osoba zaraženih koronavirusom, među kojima su dva učenika osnovnih i četiri srednjih škola, broji Grad Zagreb u zadnja 24 sata, izvijestio je u petak Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Potencijalno je ozdravilo, odnosno oporavilo se 44.529 osoba, što je 72 osobe više nego jučer, a u gradu je trenutno aktivno 429 aktivnih slučajeva zaraze.

U Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “Dr. Andrija Štampar” obavljeno je 648 testiranja i 55 je nalaza bilo pozitivno, a djelatnici službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 67 novooboljelih osoba, pri čemu je samoizolacija određena za njih 375.

Od 67 obrađenih pozitivnih osoba 27 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 28 osoba su kontakti pozitivnih osoba, a obrada za četiri osobe još je u tijeku.

Za tri osobe je utvrđeno da su doputovale iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Švedske i BiH, a kod tri osobe moguća je izloženost u zdravstvenim ustanovama.

Jedna je osoba obrađena od strane liječnika školske medicine, a kod jedne je moguće izlaganje na radnom mjestu.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nisu dijagnosticirani novooboljeli djelatnici niti korisnici.

Zbog pozitivnog nalaza testa na covid-19 kod dva učenika osnovnih i četiri učenika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 47 učenika osnovnih i 92 učenika srednjih škola.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply